Milliyet Enerji TSKB’den güneşe 200 milyon dolar finansman

TSKB’den güneşe 200 milyon dolar finansman

08.09.2021 - 17:24 | Son Güncellenme:

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), önümüzdeki 2-3 yıl boyunca GES alanındaki yatırımlara yoğunlaşmayı planlayan TSKB, bu alana 200 milyon dolar tutarında finansman sağlamayı hedefliyor.

TSKB’den güneşe 200 milyon dolar finansman

Çatı üstü GES’lerin finansmanında; müşterilerine sunduğu finansal kiralama hizmetleri ile de ayrışan TSKB, projelere yönelik uzun vadeli kredileriyle öne çıkıyor. TSKB’nin sürdürülebilir finansman alanındaki uzmanlığının altını çizen Volkan Karaben: “Ülkemizin düşük karbonlu ekonomiye geçişinde kilit öneme sahip GES projelerinin finansman ihtiyaçlarına doğru ve etkin kaynak modelleri sunmak önceliklerimiz arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Genelde çatı üstü veya zemin üzeri GES yatırımlarının finansmanı ya finansal kiralama yapılarak ya da GES kapsamındaki ekipmanlar teminat olarak alınarak yapılabiliyor. TSKB olarak bünyemizde finansal kiralama yapabildiğimiz için çatı üstü GES projelerinde müşterilerimize bu çözümleri de sunabilmekteyiz” dedi. TSKB’nin finanse ettiği toplam 330 yenilenebilir enerji projesinin 162 tanesini GES projeleri oluşturuyor.