Ekonomi Modanın ‘akil isimleri’ne Beyhan Bağış da katıldı

Modanın ‘akil isimleri’ne Beyhan Bağış da katıldı

24.08.2010 - 01:09 | Son Güncellenme:

İstanbul Fashion Week’e danışmanlık verecek olan ve Orakçıoğlu’nun başkanlık yapacağı kurulda işadamları ve tasarımcıların yanı sıra Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın eşi de yer alacak

Modanın ‘akil isimleri’ne  Beyhan Bağış da katıldı

Her yıl ağustos ve şubat aylarında düzenlenen İstanbul Fashion Week (IFW) organizasyonuna yön ve vizyon vermesi amacıyla sektörün önde gelen isimlerinden bir ‘danışma kurulu’ oluşturuldu. Başkanlığını Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu’nun yapacağı kurulda Vakko Butik açarak dikkatleri üzerine çeken Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış da yer aldı. Kurulda ayrıca Demet Sabancı Çetindoğan, Bahar Korçan, Yılmaz Yılmaz, İsmail Kutlu, Atıl Kutoğlu, Arzu Kaprol, Lemi Tolunay ve Hikmet Tanrıverdi gibi isimler bulunuyor.
Danışma kurulunun kısa bir süre önce kurulduğunu söyleyen Süleyman Orakçıoğlu, “Yeni oluşan bir kurul. Aktivitelerine yeni başlayacak. Önümüzdeki dönemde ise daha işlevsel hale gelecek bir oluşum bu” dedi.
Danışma kurulunun öncelikle nasıl bir iş modeli ile çalışacağının ve iş akış planının ne olacağının belirleneceğini kaydeden Orakçıoğlu, “Ayrıca iş tanımlamalarının belirlenmesi lazım. Kısa bir süre önce kurulduğu için şubat ayındaki organizasyonda daha aktif çalışılacak. Şu ana kadar bireysel desteklerimiz oldu. Bundan sonra bir ekip olarak etkinliğin artması için çalışılacak” diye konuştu.
‘Konseye dönüşebilir’
Bu oluşumun gelecek günlerde bir moda konseyine dönüşebileceğini ifade eden Orakçıoğlu, “Bu kurul ileride bir moda konseyi oluşturmalı” dedi. Orakçıoğlu şunları söyledi:
“Şubat ayıdaki İstanbul Fashion Week için bir araya gelerek bu organizasyonun güçlü ve zayıf yönlerini birlikte tartışacağız. Bu oluşumun ülkedeki tüm moda aktivitlerindeki etkinliğini artırmasını sağlayacağız. Ancak anlık çözümler değil uzun vadeli bir bakış lazım. Dünyada moda profesyonellerinin Türkiye’ye gelme isteğini ve heyecanını yaratmamız lazım. Bunu başarabilirsek zaten o zaman başarılı olacağız. Kurul olarak hedefimiz de bu olmalı. Ünlü moda profesyonellerinin takviminde olmak çok önemli.”


Emine Erdoğan’ın ziyaret etmesi bekleniyor

Haberin Devamı

Modanın önde gelen temsilcilerinden Hüseyin Çağlayan’ın sergisinin ardından İstanbul Fashion Week etkinlikleri kapsamında Dice Kayek markasının yaratıcıları Ece ve Ayşe Ege’nin İstanbul’u simgeleyen tasarımlarını bir araya getiren “İstanbul Contrast” sergisi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle 26 Ağustos’ta İstanbul Modern’de açılıyor.
Sergiye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılması bekleniyor.



‘Moda Haftası’na devlet başkanı getirebiliriz’

Bu yıl İstanbul Fashion Week’in 25-28 Ağustos’ta düzenleneceğini söyleyen İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “Bu yılki organizasyona ünlü bir sporcu olan şimdi ise moda sektörüne giren Anna Kournikova katılacak” dedi.
Bu tür etkinliklere kamuoyunun dikkatini çekebilmek için ünlülerin getirmenin önemli olduğunu belirten Tanrıverdi, “Dünya moda dergilerinde yer alabilmeniz için ünlülerin de içinde olduğu bir organizasyon sunmanız lazım” diye konuştu.
Tanrıverdi, şunları söyledi: “Türkiye’de yılda 300’e yakın defile yapılıyor. Bundan kaç kişinin haberi var? Yabancı geldiği zaman medyanın ilgisi de çekiliyor. Şubatta ünlü oyuncu Meg Ryan geldi. Olumlu veya olumsuz, Moda Haftası denilince hep o konuşuldu. Moda bir şov işidir. Birbirini tamamlayan unsurlar bunlar. Tasarımın çok büyük değeri var ama onu sunmak da çok önemli.”

‘Açılış yok’
Amaçlarının Türk modasını tanıtmak olduğunu kaydeden Tanrıverdi, “İmkanlarımız doğrultusunda gerekirse devlet başkanı bile getirebiliriz” dedi. Bu yılki organizasyon açılış yapılmayacağını belirten Tanrıverdi, “Bu yıl Meg Ryan’ın katıldığı gibi bir kurdele kesme töreni olmayacak. Gala gecesi düzenleyeceğiz. Ertesi günde organizasyona Devlet Bakanı Zafer Çağlayan katılacak” diye konuştu.

40 bin ziyaretçi bekleniyor
İstanbul Fashion Week kapsamında Collection Premiere İstanbul (CPI) adlı bir fuar düzenleneceğini söyleyen CPI Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Atik, “Fuarda 100’e yakın yerli ve yabancı marka yer alacak. Bu fuarın özelliği 2011 yaz döneminin koleksiyonlarının sergilenecek olması. İGEDO şirketiyle işbirliği içinde aktif alıcı olan 80 bin adrese davetiye gönderildi. Fuara 40 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz” dedi.