Ekonomi Murat Ülker’in tatil rotası Fethiye ve Göcek

Murat Ülker’in tatil rotası Fethiye ve Göcek

20.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Murat Ülker’in cuma gününü hafta sonuyla birleştirip yaptığı kısa tatillerde tercihi Göcek ve aynı zamanda dalış da yaptığı Fethiye koyları. Yabancı misafirlerini ise İstanbul’da ağırlıyor

Murat Ülker’in tatil rotası Fethiye ve Göcek

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker her yer tatil mekanı diyenlerden. İş seyahati için gittiği yerlerde kısa tatiller yapmaktan hoşlanıyor. Geçenlerde Godiva toplantısı için Londra’ya maaile gitti. Çağdaş sanat tutkusu artık hepimizin bilgisinde olan Murat Bey ailesiyle birlikte Londra’da galerileri gezdi. Hatta sanat turunu tamamlayamadığı için Londra seyahatini uzattı.
Godiva gibi global bir devi holding portföyüne katan Murat Ülker yabancı konuklarını ise mutlaka İstanbul’da ağırlıyor. Yıldız Holding’e ait teknede Boğaz’ın güzellikleri yanı sıra tarihi mekanları kapsayan etkinliklerle İstanbul’un güzelliklerini yabancı dostlarıyla paylaşıyor.
Murat Ülker bütün deniz sporlarına hakim. Tekne tatilini seviyor. Cumaları hafta sonuyla birleştirip yaptığı tatillerde tercihi Göcek ve Fethiye koyları. Bu sene de rotası değişmeyecek. Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek beldesinin tarihi Likyalılara kadar uzanıyor.
Kaya mezarları toprak ya da su altında kalmış da olsalar antik kent kalıntıları binlerce yılın yaşanmışlığının hala kanıtı. İşte bu kalıntılara dikkatli bakıldığında yine binlerce yıldır anlatılagelen bir efsanenin fısıltılarını duymak mümkün. Atinalı mimar ve mucit Daidalus ve oğlu İkarus, Kral Minos’un emriyle bir kuleye kapatılır.

İkarus’un kanatları altında
Daidalus ve oğlu İkarus, Theseus’un Labyrinthos’ta (labirent) yolunu nasıl bulabileceğini Ariadne’ye anlatarak Minotaurus’un öldürülmesine yardım ettikleri için kral tarafından cezalandırılmak istenmiştir. Daidalus kendisi ve oğlu için bu kulenin penceresinden kaçmaya yarayacak balmumu ve kuleye ziyaretlerine gelen kuşların tüyleriyle iki çift kanat yapar. Babası, İkarus’a uçarken zevkten kaçınması gerektiği ve uçmanın coşkusuyla güneşe yaklaşmamasını aynı zamanda da denize yakın uçup kanatların nemlenmesini engellemesi gerektiğini söyler. İkarus uçabilme özgürlüğü ile babasını dinlemez ve güneşe fazla yaklaşınca balmumu erir ve Ege Denizi’ne düşerek hayatını kaybeder. Murat Ülker, Göcek’in turkuaz koylarından Ege’nin lacivert sularına açılırken gözleri İkarus’un kanatlarından kalan bir tüyü arar mı bilinmez ama deniz tutkusu malümümüz.

Haberin Devamı

MALDİVLER’DE DALACAK
Murat Ülker, yurtdışında ailesiyle birlikte Mısır, Fas gibi özellikli ülkelere gitmekten hoşlanıyor. En son Marakeş’e gitti.
Murat Ülker, Mısır’da, Kızıldeniz’de dalıyor aynı zamanda. Mısır’daki olaylar nedeniyle bu yıl, bu keyfinden vazgeçecek gibi. Ramazan sonrasında dalmak için Maldivlere gidecek. Karayipler’e de tabii... Yurtiçinde ise faunasıyla ünlü Ayvalık ve Fethiye civarlarında vakit buldukça dalıyor.

Murat Ülker’in tatil rotası Fethiye ve Göcek

Murat Ülker, yoğun iş temposuna karşın Miami, Art Basel, Venedik bienallerini kaçırmıyor. Sekiz saatliğine Art Basel’e sanat fuarını gezmek için giden Ülker, bu yıl Venedik Bienali’ni de ziyaret etti.

Murat Ülker’in tatil rotası Fethiye ve Göcek

Murat Ülker, Türkiye’de, faunasıyla ünlü Fethiye civarlarında dalıyor.

Haberin Devamı

Fotoğraf makinesi hep elinde

Deniz sporlarının yanı sıra Murat Ülker’in son dönemde geliştirdiği hobisi fotoğrafçılık. Yaklaşık bir yıldır ders alıyor, profesyonel fotoğraf çekmeyi öğreniyor. Murat Ülker şimdilik gördüğü her şeyi çekiyor. Artık kendine güveni artmış olmalı ki şirket gezilerine makinesiyle katılıyor. Çekim yapıyor.

Sanat atölyelerini geziyor
Geçenlerde gezmeye kim bilir kaçıncı kez gittiği Topkapı Sarayı’nda fotoğraf makinesi hep elindeydi.
Murat Ülker’in en büyük hobisi yurtiçinde, yurtdışında galeri gezmek. Art Basel, Miami, Venedik Bienallerini kaçırmıyor. Bu yılki Art Basel fuarında karşılaştığım isimlerden olan Murat Ülker’in yoğun iş temposu içinde bir pencere açıp, şehre sekiz saat için geldiğini öğrendiğimde sanat tutkusunun boyutlarını daha iyi anladım.
Murat Ülker sanatçı atölyelerini de gezmekten büyük keyif alıyor. Türk sanat müziği dinlemeyi çok seviyor. Stresli anlarında Sadi Hoşses’in kürdilihicazkar şarkısı “Yıldızlı semalardaki haşmet ne güzel şey”i dinliyor.

Şiir kitapları başucunda
Şiirin nesli tükenmek üzere olan tutkunlarından biri olan Murat Ülker aynı anda üç beş kitap okuyor. Hintli stratejist Ram Charan’ın Global Tilt isimli kitabını okurken Cahit Sıtkı Tarancı, Halil Cibran, Necip Fazıl Kısakürek’in mısralarına uzanabiliyor eli. Başucunda yönetim bilimi kitaplarının arasında bir şiir kitabı her zaman bulunuyor...

Haberin Devamı

Murat Ülker’in tatil rotası Fethiye ve Göcek

ÜLKER’İN OBJEKTİFİNDEN KARELER

Fethiye’nin Saklı Cenneti: Göcek...
Birbirinden güzel koyları, irili ufaklı adaları ve turkuaz suları ile Göcek Fethiye’nin saklı bir cenneti. Mavi turların başlangıç noktası olarak da bilinen Göcek’te çeşitli tekne turlarına katılıp masmavi suları ve doğal güzellikleri keşfe çıkmanız, sakin ve huzurlu bir tatil geçirmeniz mümkün.
Yüzmenin keyfine varabileceğiniz adacıklardan oluşan Yassıca Adalar, tarihi zeytin sıkma atölyesini ziyaret edebileceğiniz Zeytinli Ada, antik kalıntıları görebileceğiniz Gösün ve Kleopatra koyu görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.
Plajları ve salaş mekanları ile ünlü Taşkaya ve Sarsala koyu ise güneşin keyfini çıkarmak isteyen tatilcilerin uğraması gereken yerlerden.

Bitti