Ekonomi Musk’ın roketi Bitcoin’i vurdu!

Musk’ın roketi Bitcoin’i vurdu!

19.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

En bilinen kripto para birimlerinden Bitcoin, Amerikalı iş insanı Elon Musk’ın roket şirketi SpaceX’ten darbe yedi. ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal SpaceX’in 2021 ve 2022 yıllarında 373 milyon dolarlık Bitcoin’i elden çıkardığını yazınca, Bitcoin çakıldı.

Musk’ın roketi Bitcoin’i vurdu

CNBC’nin haberine göre kripto paralara desteğiyle tanınan Musk’ın şirketinin bu hamlesinin açığa çıkmasıyla kısa süre içinde yüzde 9 civarı değer kaybeden Bitcoin 26 bin dolar civarına geriledi.

Haberin Devamı

Bitwise Asset Management araştırmacısı Ryan Rasmussen, CNBC’ye verdiği demeçte, “Bu, bitcoin tarihinde gördüğümüz en acımasız dakika dakika satışlardan biri. Mevcut kanı, bunun Elon Musk ve SpaceX odaklı bir satış olduğu yönünde” dedi. 2022’de Musk’ın CEO’su olduğu elektrikli oto devi Tesla da Bitcoin’e 1.5 milyar dolarlık yatırım yaptıktan sonra Bitcoin varlıklarının yaklaşık yüzde 75’ini sattığını duyurmuştu. Yakın zamanlı bir araştırmaya göre, Musk’ın önceden Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X’te belirli altcoinlerden bahsetmesi bu kripto para birimlerinin fiyatlarını artırıyor. Fed’in temmuz toplantı tutanaklarının yayınlanmasının ardından baskı altında olan Bitcoin perşembe günü neredeyse iki ayın en düşük seviyesine geriledi.