Ekonomi Narin: Herkes dibi merak ediyor, bulmak şart mı?

Narin: Herkes dibi merak ediyor, bulmak şart mı?

12.05.2009 - 00:36 | Son Güncellenme:

Moda Konferansı’nda konuşan Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin, “Herkes dibi merak ediyor. Yol yürümekle borç ödemekle biter der büyükler. Sanayi ve ekonomide dibi bulmak üretmek ve çalışmakla olur. Bir şeyin dibini bulmak şart mıdır? Bulmadan da içinden çıkılabilir” diye konuştu

Narin: Herkes dibi merak ediyor, bulmak şart mı

Bankaların bonodan yüzde 10’dan fazla faizi tıkır tıkır aldığını belirten Narin, “Merkez Bankası bizim kullanacağımız paraya niye ortak oluyor? O bizim paramız, müteşebbisin parasıdır. Devlet ihtiyacı varsa parayı başka yerden kullanmalı. Bozukluk burada başlıyor” dedi.
Türkiye’nin imkân ve tehditlerini yeniden analiz etmesi gerektiğini söyleyen TGSD Başkanı Ahmet Nakkaş da, “Dış güdümlü plan ve programlarla değil ulusal menfaatlere uygun değerlendirmelerle sonuca gidilmelidir” dedi.
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Burhan Göklemez, faiz indirimlerinin devam edeceği varsayımı ile enflasyonun yüzde 3.9 ile yüzde 6.5 arasında gerçekleşeceğinin öngörüldüğünü söyledi. 
TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete ise tekstil ve hazır giyimi Türkiye’nin gözden çıkarmasının mümkün olmadığını söyledi.