Ekonomi Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yaşınızı Hesaplayın!

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yaşınızı Hesaplayın!

02.05.2015 - 14:09 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak emeklilik yaşınızı kolayca hesaplayabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yaşınızı Hesaplayın

Günümüzün ilerleyen teknolojisi sayesinde artık yaşamın her alanında son derece pratik çözümlerden yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de son dönemlerde sıklıkla kullanılan ve yaşamın her alanında son derece önemli avantajlar sağlamakta olan modern teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte insanların elde etmiş oldukları yeni nesil olanaklar, dünyanın her yerinde internetin çok daha yoğun şekilde kullanılmasına yol açıyor. Son yıllarda akıllı cihaz teknolojileri gibi çeşitli teknolojik gelişmeler, insanların internete olan erişimini daha pratik bir hale getirebildiği gibi aynı zamanda da bulundukları her yerden internete erişim sağlayabilmelerine yardımcı oluyor. İnternetin bu şekilde her alanda pratik şekilde erişilebilir olması, dünyanın her yerinde oldukça yoğun şekilde kullanılmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Son dönemlerde bireysel kullanımının yüksek boyutlara ulaştığı internet konusunda kurumsal ve kamu alanında da en etkin şekilde kullanılıyor. Günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan internet teknolojisinin kamu kurumları tarafından da yoğun olarak kullanılıyor olması insanlara yaşamlarının pek çok alanında önemli kolaylıklar ve yeni nesil avantajlar sağlıyor. Bu durum günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşların devlet kurumları ile olan işlemlerini daha pratik biçimde yapabilmelerine fırsat veriyor. Günümüzde dijital platformun insanlara sunduğu avantajları en etkin şekilde kullanmakta olan devlet kurumlarının başında Sosyal Güvenlik Kurumu geliyor. Özellikle de sigorta mükelleflerinin çok daha kolay ve çok daha pratik bir şekilde sigorta işlemlerini yapabilmelerine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmetleri ile 7 gün 24 saat kurum ile işlem gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasından erişim sağlanabilen ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde sigorta mükellefleri emekliliklerinin ne zaman olacağı sorusunun yanıtı internetten kolay bir şekilde alabiliyor. Özellikle de her sigorta mükellefi, sigortalı olarak çalışmaya başladığında, emekliliğinin ne zaman olacağını merak eder. Özellikle de güncel sigorta bilgilerine ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen SSK emeklilik şartlarına göre ne zaman emekli olacaklarını ve bu emekliliklerine ne kadar kaldığını tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme ister. Bu neden ile de Sosyal Güvenlik Kurumu, dijital platform üzerinde yer alan online hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek, ne zaman emekli olurum uygulamasın SSK sigortası mükelleflerine sundu. Sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgilerini girdikleri bu uygulama üzerinden kaç yaşında emekli olacakları ve doldurmaları gereken hizmet süreleri gibi bilgilere tüm ayrıntıları ile birlikte ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasında bulunan online hizmetler kategorisinden kolayca erişim sağlanabilen ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden sigorta mükellefleri emekliliklerine ne kadar kaldığını öğrenebiliyor. Özellikle de daha ne kadar çalışmaları gerektiğine ve emeklilik yaşını doldurmaları için kaç yıl gerektiğini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Sigorta mükellefleri ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde işlemi şifresiz olarak yapabiliyor. Ancak doğru sonuçların alınabilmesi için sigorta mükellefinin kesinlikle sigorta bilgilerini hem doğru hem de güncel hali ile girmeleri gerekiyor. SSK sigorta bilgilerinin güncel halini bilmeyenlerin bu bilgilere ulaşabilmelerine yardımcı olacak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması bulunuyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamasında sigorta mükellefleri öncelikli olarak ‘cinsiyet’, ‘doğum tarihi’, ‘hizmete başlama tarihi’, ‘maluliyet durumu’ ve ‘erken yaşlanma durumu’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Daha sonrasında ise ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’ ve ‘yurtdışı gün sayısı’ sigorta bilgilerini girmeleri gerekiyor. Sigorta mükellefleri ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde ayrıca 3600 günden emeklilik hesaplaması yapacak sigorta mükelleflerinin uygulama sayfasında en son olarak ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Bu bilgileri girerek gönder seçeneği ile sigortalarının güncel durumu ve SGK sistemlerindeki güncel emeklilik şartlarına göre kalan yaş, kalan prim ödeme gün sayısı ve kalan hizmet süresi bilgilerine tüm ayrıntıları ile birlikte erişim sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden de kolay bir şekilde ne zaman emekli olurum sorgulaması yapılabiliyor. E-Devlet sistemi giriş sayfasında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sigorta mükellefleri sisteme giriş yapabiliyor. Sistem içerisindeki e-hizmetler kategorisinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘normal şartlarda ne zaman emekli olurum’ uygulaması ekranından emeklilikleri için kalan emeklilik şartı bilgilerini öğrenebiliyor. Böylelikle çok daha pratik şekilde kariyer planlamalarını da düzenleyebiliyor.