Ekonomi Örnek daireleri hazırladı 2. etap satışlarına başladı

Örnek daireleri hazırladı 2. etap satışlarına başladı

23.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

250 milyon dolar değerindeki Kalekent projesinin ikinci etabı satışa sunuldu. Örnek dairelerin de hazırlandığı projenin ikinci etabında 650 konut yer alacak

Örnek daireleri hazırladı 2. etap satışlarına başladı

Gül İnşaat, Liv Yapı ve 3S Kale ortaklığı ile Beylikdüzü’nde inşa edilen Kalekent konut projesinin 2. etabının satışı başladı. 1 milyon metrekarelik bir alanda kurulacak Yeşil Vadi projesinin tam karşısında yer alan Kalekent’in 2. etabında toplam 650 konut yapılacak. Projedeki daireler, metrekaresi 2 bin 700 liradan başlayan fiyatlarla satışta.
Kalekent’e gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gül, projenin şimdiden yüzde 20 kazandırdığını söyledi. Gül, “2. etaptaki daireleri 2016 yılının son çeyreğinde her şeyiyle tamamlayarak sahiplerine teslim edeceğiz” dedi.
Yatırım yapanlara en az yüzde 50 pirim kazandıracaklarının altını çizen Gül, yatırımcılara, 60 ay vadeye yüzde 0.94 faizle banka kredisinin yanı sıra şirket bünyesinde 36 ay yüzde sıfır faiz fırsatı sağladıklarını belirtti.
Metin Gül, projedeki satışları yatırımcılara değil yaşamak isteyenlere yaptıklarını belirterek, "Yabancıya satış yapmayacağız demiştik ancak satışların yüzde 10'unu yabancılara yaptık. Onlar da yatırım için değil oturmak için tercih ettiler" dedi.

2 bin m2’lik satış ofisi
Liv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez Aydın da, proje kapsamında 2 bin metrekarelik alana satış ofisini inşa ettiklerini belirterek, “Satış ofisi için büyük olduğu düşünülebilir fakat biz müşterilerimizin hem rahat etmesini hem de proje ile ilgili akıllarında olan her soruya satış ofisimizde yanıt bulmalarını istedik” diye konuştu. Aydın, 2+1 ve 3+1 örnek daireleri de satış ofisinin alt katında konumlandırdıklarını söyledi.
Çocuklu aile ziyaretleri için satış ofisinin alt katında bir çocuk oyun alanı yaptıklarını, aileler projeyi incelerken çocukların oyun salonunun keyfini çıkarabileceğini anlatan Sönmez Aydın, projenin 2. etabındaki dairelere özellikle ailelerden yoğun talep geldiğini belirtti.
Arazi sahibi 3S Kale Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Alp Gürün ise, Gül İnşaat ve Liv Yapı ortaklığı ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, hızla yükselen projede satışların çok iyi gitmesinden mutlu olduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Basın Ekspres’e yeni proje
Metin Gül, Basın Ekspres Yolu'nda yeni bir arsa aldıklarını da açıkladı. 16 dönümlük bu arsada karma bir proje hedeflediklerini anlatan Gül, otel, ofis ve konuttan oluşan bir proje yapmak istediklerini söyledi. Gül, Emlak Konut'un işlerini de takip ettiklerini, İstanbul'un Avrupa yakasına odaklanmaya devam edeceklerini
ifade etti.

250 milyon $’lık yatırım
100 bin metrekare alan üzerinde 250 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilen Kalekent’te, 2+1’den 4+1’e toplamda 15 farklı daire bulunuyor. Arsanın yüzde 73’ü yeşil alan, bahçe ve havuzlara ayrılırken, bloklar 8 kattan oluşuyor. Blokların giriş katları bahçe teraslı dairelerden oluşurken, üst katlardaki dairelerde ise balkonlu veya balkonsuz seçenekler mevcut.

Haberin Devamı

Yabancılar ilgileniyor
2. etabın metrekareleri büyük 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerden oluştuğunu belirten Sönmez Aydın, şunları söyledi:
“Yabancılardan ilgi görüyoruz. Özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden yatırımcılar ziyarete geliyorlar. Hem yerli hem yabancı müşteri tarafından ilgi bu hızla devam ederse 2014 son aylarına doğru ilk etabın tüm daireler satılır.”

Rönesans İnşaat’tan Rusya’ya 450 milyon dolar yatırım
Rusya’da birçok sektörde faaliyet gösteren Rönesans Holding’e bağlı Rönesans İnşaat, bu kez yatırımcılar için endüstriyel park kuruyor. Rönesans İnşaat’ın üstlendiği St. Petersburg Kola Endüstriyel Park Projesi’nin temeli törenle atıldı.
450 milyon dolarlık yatırım, farklı sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’lerin üretim yapmalarına imkân sağlayacak. Rönesans Holding ve Ankara Sanayi Odası (ASO) ortaklığıyla hayata geçecek proje, Uluslararası Rus-Türk İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilecek.

2020’de bitecek
Projeyle ilgili açıklamada bulunan Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, projenin, Türkiye- Rusya ekonomik ilişkilerine ve ortak yatırımlarına ivme kazandıracağını söyledi.
Rönesans İnşaat’ın üstlendiği projenin ana amacının, farklı sektörlerde faaliyet gösteren küçük ve orta boy işletmeler için bir Endüstriyel Park kurmak olduğunun altını çizen Ilıcak, “123 hektar alana kurulacak Park, 50’ye yakın şirkete yatırım yeri sağlarken, 5 bin ek istihdam yaratacak” dedi.
2020 yılında tamamlanacak projenin, toplam 450 milyon dolara mal olması bekleniyor. Projenin altyapı yatırım tutarı ise 80 milyon dolar.

Haberin Devamı

Boğaz manzaralı arsaları 1 milyar liraya satın aldı
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satılan İstinye’deki arsaların sahibi oldu. Sarıyer’in İstinye Mahallesi’ndeki arsalar için 1 milyar 5 milyon 552 bin lira ile en yüksek fiyatı teklif eden şirket, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) yaptığı değerlendirmeler sonunda arsanın yeni sahibi oldu. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Buna göre, ÖYK, Maliye Hazinesi adına kayıtlı iken özelleştirme kapsam ve programına alınan ve tta Gayrimenkul AŞ’ye devrine karar verilen İstanbul’un Sarıyer ilçesi İstinye Mahallesi’nde bulunan 6 taşınmazın, özelleştirme ihalesinde 1 milyar 5 milyon 552 bin lirayla en yüksek teklifi veren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’ye satılmasını kararlaştırdı.
Arsaya DAP Yapı ve Tahincioğlu Gayrimenkul de teklifte bulunmuştu.158 bin 497 bin yüzölçümündeki arsa daha önce de satışa çıkmıştı. Arsaya ikinci kez talip olan Emlak Konut, ilk ihalede ise başlangıç fiyatını yüksek bularak, ihaleden çekilme kararı almıştı.
İstanbul Sarıyer İstinye Mahallesi’nde yer alan arsalar 360 Ada 3 Ve 64 No.lu parseller, 380 Ada 17, 18 Ve 38 No.lu Parseller ile 1352 Ada 7 No.lu parselde kayıt altında tutuluyor.

İstinye Park’a komşu
Emirgan Koru caddesi yolu ayrımında, İstinye Bayırı caddesinin batısında, Emirgan Koru caddesinin kuzeyinde, Hamamüstü sokağın doğusunda yer alan Boğaziçi manzarasına sahip gayrimenkullerin karşı cephesinde, Emirgan Korusu, güneyinde Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü, batısında Atlı Spor Kulübü, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, İstinye Park AVM yer alıyor.

Haberin Devamı

Atakent’te konutların teslimi için gün sayıyor
MNG Holding’in Atakent’te inşa ettiği MNG Blue Boutique’te teslimler haziran ayının sonunda başlıyor. Projenin rezidans hizmetlerini ise Wow İstanbul Hotel sunacak.
% 80’inin sahiplerini bulduğu projede, Küçükçekmece Gölü’nden, Marmara Denizi, Prens Adaları ve Çamlıca’ya kadar uzanan panoramik manzara sunuluyor.
259 konut ve 6 adet ticari üniteden oluşan projede, 1+0’dan 4+1’e kadar daire seçenekleri yer alıyor.
Teraslı daire seçeneklerinin de yer aldığı projenin her katında kat bahçelerine yer verildi. 1+0 ve 1+1’lerin tamamının tükendiği projede, 2+1, 3+1 ve 4+1 tiplerinden oluşan son daireler ise 337 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Her daireye depo alanı
Proje 14.300 metrekarelik arsa alanına oturuyor. Bu alanın 8.500 metrekaresi peyzaj ve sosyal yaşam alanlarına ayrılıyor. Bu alanlar arasında yüzme havuzu, fitness merkezi, sauna ile buhar odası, aerobik salonunu, basketbol, voleybol, mini futbol gibi spor alanları yer alıyor.
MNG grubuna ait Targem Mimarlık tarafından tasarlanan projede her daireye 3.5 ile 4 metrekarelik depo sağlanıyor. Proje, Basın Ekspres Yolu’na 2.5 km, Atatürk Havalimanı’na 7 km, Metrobüs ve E5 Otoyolu’na 3.5 km, TEM Otoyolu’na ise 6 km mesafede konumlanıyor.

Haberin Devamı

Hak sahiplerine müjdeli haber geldi
Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yapılan değişiklikle ilgili bilgi veren Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, “Geçtiğimiz yıl yapılan tip imar yönetmeliği değişiklikleri birden fazla olmuş ve ilk yönetmelikte kat alanlarında 0.25 artmışken, 2. yönetmelikte 0.20 olarak revize edilerek azaltılmıştı” dedi. Kiraz, 2. değişikliğe geçici madde konularak imar durum belgesi alanlar için 01.06.2014 tarihinde inşaat ruhsatı almak kaydı ile 1.yönetmelikte yer alan 0.25 artış hakkı tanındığını söyledi.

Yönetmelikte değişiklik yapıldı
Birçok hak sahibinin bu süreçte başvuru yapamadığını ya da yaptığı başvuruyu 01.06.2014 tarihinde inşaat ruhsatı alınabilir hale getiremediğini dile getiren Kiraz, 22.05.2014 tarihli yönetmelikte değişiklik yapıldığını belirterek, şunları söyledi:
Riskli yapı başvurusu yapanlar, yıkım ruhsatı alanlar, inşaat sözleşmesi yapanlar, vb. gibi yönetmelikte belirtilen durumda olanlar 22.05.2014 öncesinde bu
başvuru ve durumda olmak kaydı ile
1. yönetmelikteki olumlu durumdan faydalanabilecekler.”
Kiraz, “Bu durumda olanlar 01.01.2016 tarihine kadar inşaat ruhsatı almaları durumunda kat alanlarında 0.25 fazla hakka sahip olabilecekler. Bu da apartman yüzölçümüne göre malikler lehine en az 5-10 metrekare artış anlamına geliyor” dedi.

Karamürsel’deki bahçeli konutlar oturuma hazır
Karamürsel’in Karaahmetli Köyü’nde yükselen Naturalm Çiftlik Evleri, ALM İnşaat tarafından hayata geçirildi. 3 farklı tipte 45 bahçeli evden meydana gelen projede, bahçe düzenlemesi, peyzaj ve bakımı, evcil ve kümes hayvanları için barınak temini ve kurulumu, ev ve bahçe için gerekebilecek tamirat ve bakım hizmetleri ile kafeterya hizmetleri gibi pek çok hizmet sıralanıyor.
Arsa alanı 45 bin metrekare olarak belirlenen projede konutlar 3+1, 4+1 veya 5+1 şeklinde tasarlandı. Projede konutlar hemen teslim ediliyor.

Yılsonuna kadar yeni ofisleriyle büyüyecek
Geçtiğimiz yıl Türkiye pazarına giren Amerikan gayrimenkul danışmanlığı devi Keller Williams, hızla büyümeye başladı. 100 binden fazla danışmanla ABD’de ve Kanada’da zirvede yer alan şirket, Türkiye’de Ankara ve İstanbul’da iki yeni bölge müdürlüğü açarak hedef büyüttü.
Levent ve Beyoğlu bölge müdürlükleriyle Türkiye’de 4 bölge müdürlüğüne ulaşan şirket, önümüzdeki ay Bağdat Caddesi ve İzmir Karşıyaka’da faaliyete başlayacak. Keller Williams yılsonuna kadar 12 bölge müdürlüğü ile 250 danışmana ulaşmayı hedefliyor.