Ekonomi Otomotiv dünyası Nuri Otay’ı uğurladı

Otomotiv dünyası Nuri Otay’ı uğurladı

10.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde kalp krizi sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, dün düzenlenen bir cenaze töreniyle toprağa verildi.

Otomotiv dünyası Nuri Otay’ı uğurladı

Levent Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilen Otay için Koç Holding merkezinde bir de mevlid okundu.
Kötü hava koşullarına ve trafik muhalefetine rağmen Otay’ın cenaze törenine geniş katılım oldu.
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Mustafa Bayraktar, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Kudret Önen, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Başkanı Orhan Sabuncu cenazede hazır bulundu.
Diğer otomotiv şirketlerinin yöneticilerinin de katıldığı törende, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yanı sıra iş dünyasından çok sayıda kişi de hazır bulundu. Törene, Ford Otosan’ın eski yabancı genel müdürlerinin de katılması dikkat çekti.
Cenaze törenine katılacaklar için, caminin avlusunda içinde ısıtıcıların bulunduğu çadırlar kurulurken, araç trafiğinin yoğun olması nedeniyle çok sayıda polis de görev aldı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada “Acımız büyük. Söyleyecek fazla bir şeyimiz yok. Çok kıymetli, çok değerli bir yöneticimizi kaybettik. Kardeşimizdi. Kendisinin şimdiye kadar hem Ford’a hem de Otosan’a çok ciddi katkıları oldu. O bakımdan acımız çok büyük” ifadesini kullandı.
Törende Otay’ın eşi Serpil Otay, oğlu Cem Otay ile kardeşi Emre Otay taziyeleri kabul etti. Törenin ardından bir süre omuzlarda taşınan Otay’ın naaşı, cenaze aracına konularak Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü. Otay’ın cenazesi, buradaki aile kabristanına defnedildi.