Ekonomi Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma

Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma

12.03.2024 - 10:35 | Son Güncellenme:

amazan ayı boyunca sofraların vazgeçilmezlerinden olan hurma tezgahları süslüyor.

Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma

Ramazan ayı ile birlikte hurma önce tezgahta sonra da sofradaki yerini aldı. Medine, Kudüs, İran hurması gibi çeşit çeşit hurmalar, vatandaşların tercihi olmaya devam ediyor. Kilo fiyatı 50 liradan başlayan çeşit çeşit hurmalar 450 liraya kadar alıcısını buluyor.

Haberin Devamı

"50 liradan başlıyor, 450 liraya kadar hurma çeşidimiz var"

Konya'da uzun yıllardır hurma satışı yapan Veysel Savsı, bu yıl talebin biraz daha fazla olduğunu belirterek, "Şuanda yoğunluktan memnunuz. Vatandaşlarımız hurmayı almaya artık ilgi gösteriyor. Fiyat aralığımız ise 50 liradan başlıyor, 450 liraya kadar hurma çeşidimiz var. En çok sattığımız hurma çeşidi Ürdün hurması. Onun fiyat aralığı hem uygun hem de lezzet olarak güzel olduğu için en çok tercih edilen çeşit. Hurma tüketiminde müşterilerimiz de yaş ortalaması biraz daha düştü. Çünkü ülkemizde hurma çeşidi bu kadar yoktu. Çeşitler arttıkça hurma tüketim yaşı düştü. Küçük yaştaki kardeşlerimiz de hurmayı tercih ediyor. Onların damak lezzetine uygun yumuşak ve şekerli hurmalarımız mevcut. Şeker oranı düşük olan hurma çeşitlerimiz var. Özellikle şeker hastaları bu hurmaları daha çok tercih ediyor. Daha çok diyet hurmamız var, diyet yapanlar için. Hurmanın lif oranı yüksek, proteini yüksek, o yüzden besin değeri de yüksek. Bir çok yiyecekten alamadığımız besin değerini hurmadan alarak karşılıyor vatandaşlarımız" dedi.

Haberin Devamı

"Umre ve hacca giden vatandaşlarımız hurmayı buradan almayı daha uygun buluyor"

Hurma çeşitliğinin Konya'da arttığına dikkat çeken Veysel Savsı, "En düşük hurma 50 lira Irak hurması, en yüksek hurmamız ise Medine hurması. Eskiden çok rağbet görüyordu ama şimdi fiyatından dolayı fazla tercih edilmiyor. Umre sezonundayız, umreciler gidiyor. Önümüzde hac dönemi yaklaşıyor. Şuanda umrecilerin en çok tercih ettiği hurma çeşidi Ürdün hurmamız var, fiyatından dolayı o tercih ediliyor. Onun fiyat aralığı 150 ile 200 lira arasında. Medine hurmamızın hepsi var elimizde. Lübnan, İran, dalında hurma çeşitlerimiz var. Umre ve hacca giden vatandaşlarımız da buradan almayı daha uygun buluyorlar" diye konuştu.

Yazarlar