Ekonomi Re-Pie Portföy’den DMR’ye yatırım

Re-Pie Portföy’den DMR’ye yatırım

29.09.2021 - 06:26 | Son Güncellenme:

Re-Pie Portföy’ün Perakende Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Simit Sarayı’nın üretim şirketi DMR Unlu Mamüller’in yüzde 30’unu satın aldı.

Re-Pie Portföy’den DMR’ye yatırım

EKONOMİ SERVİSİ - ‘Markalı ürün ihracatı’ yapan şirket arayışında 12 şirket arasından seçilen DMR, yeni yatırımla 960 milyon TL değerlemeye ulaştı. DMR, aldığı kaynakla ikinci bir fabrika kurarak Simit Sarayı mağazaları dışındaki kanallara yarı pişmiş ürün imalatı ve satışı yaparken ihracata da ağırlık verecek. Şirket yeni tesisiyle 400 kişilik istihdam yaratacak.

Haberin Devamı

Re-Pie Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, “Döviz kurlarının geldiği rekabetçi seviyeyi avantaja çevirecek, ürettiğini ihraç eden bir şirkete yatırım yapmak için araştırmalar yaparken karşımıza ‘markalı ürün ihracatı’ yapan Simit Sarayı fabrikası DMR çıktı. İncelediğimiz 12 imalatçı şirket arasında markanın gücü, üretim kapasitesi ve ihracat potansiyeli ile en iyi şirketin DMR olduğunu gördük. Her ürünün bir müşteri segmenti varken, DMR ürünlerinin yaş, gelir seviyesi ve coğrafya gözetmeksizin her yere satılabiliyor” dedi.

DMR Genel Müdürü Caner Bayıralan, Kanada, Danimarka, Almanya, Katar ve Hollanda’ya ihracata başladıklarını, İngiltere, ABD, Tayvan’da potansiyel bayilerle görüştüklerini ifade etti. Bayıralan, “DMR olarak, yüzlerce Simit Sarayı mağazalarının tek unlu mamül tedarikçisi olmaya devam ederken, dünyanın dört bir yanına ambalajlı donuk ürünlerimizi ihraç etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.