Ekonomi RİVA’DAKİ DEV ARSA İHALESİNE 3. KÖPRÜ ETKİSİ

RİVA’DAKİ DEV ARSA İHALESİNE 3. KÖPRÜ ETKİSİ

12.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

3. Köprü ihalesinin yapılması İstanbul Riva’da satışa çıkan 146 dönümlük arsaya talebi artırdı. GYO’lar ve büyük inşaat şirketleri de arsayla ilgilenmeye başladı

RİVA’DAKİ DEV ARSA İHALESİNE 3. KÖPRÜ ETKİSİ


Gemi inşaat sanayinde faaliyet gösteren Düzgit Grup, İstanbul’un en güzel yerlerinden biri olan Beykoz’a bağlı Riva’da 146 dönümlük konut imarlı arsasını satışa çıkardı. Turyap tarafından kapalı zarf usulüyle yapılacak ihale 7 Haziran Perşembe günü saat 14:00’da gerçekleştirilecek. Riva’da Çayağazı Beylik Mevkii’nde yer alan arsa 2975, 2976, 2977, 3005, 3006 ve 3007 parsellerden oluşuyor. 1/ 1000 binlik planları onanan ve inşaata hazır durumda bulunan arsanın büyüklüğü brüt 146 bin 626 metrekare. Yol ve yeşile terk alanının 31 bin 973 metrekare olduğu arsanın net alanı ise 114 bin 653 metrekare. Arsa üzerinde yapılacak inşaat alanı da 32 bin metrekare.

3. köprü yoluna yakın
Arsanın 1/1000 ölçekli koruma uygulama imar planı dahilinde planlarının onanması ve inşaata hazır durumda bulunması cazibesini daha da artırıyor. 3. Köprü otoyolunun bölgeden geçmesi Riva’nın değerini daha artırırken, proje alanı Riva otoyolu ve Kavacık kavşağına 15 dakika mesafede yer alıyor. Devlet Ormanı’na 400 metre, Karadeniz’ e 3 kilometre ve 3. Köprü otoyol bağlantısına ise 1.5 kilometre mesafede yer alıyor.

10 bin konut
Galatasaray Spor Kulübü’nün arsasının da bulunduğu Riva’da planlanmış alan büyüklüğü 16 milyon metrekareyi buluyor. Bölgede arsa sahibi olarak proje geliştirmiş ya da geliştirme aşamasında olan firmalar ve bireysel yatırımcılarının yaratacağı konut arzı ise yaklaşık 10 bin olarak öngörülüyor. Riva sahilinde yapılması planlanan yat limanı projesi ile diğer konut projelerinin de hayata geçirilmesiyle bölgede gayrimenkul fiyatlarının çok daha fazla artması bekleniyor.

Haberin Devamı

Bölgede kimlerin arazisi var?
1 Alarko Al- Rİva
2 Galatasaray
3 Osmanlı Yapı
4 Yapı Kredİ Koray
5 Doğuş İnşaat
6 Antyapı Antrİva
7 Rİva Konakları


İhale arsaya ilgiy artırdı
Turyap Genel Müdürlük’ten Müzayede Koordinatörü Rauf Bozok, önceki gün gerçekleştirilen 3. Köprü ihalesiyle birlikte arsaya talebin arttığını belirterek, “GYO’lar ve büyük inşaat firmaları ilgileniyor. Anadolu yakasında Çekmeköy ve Riva’da faaliyet gösteren ve bölgeyi iyi tanıyan firmaların ihaleye katılmasını bekliyoruz” dedi. Rauf Bozok, arsanın imar sorunu olmamasının diğer arsalardan bir adım öne çıkmasını sağladığını belirterek, “Bu arsanın tüm harçları yatırıldı ve imarı alındı. Bölgede bunun gibi sorunsuz bir arsa şu an için bulunmuyor” diye konuştu.
Bozok, arsa için belirledikleri muhammen bedelin 18 milyon dolar olduğunu vurgulayarak, “İhalede bu rakamın artmasını bekliyoruz. Rakam 20 milyon dolara çıkabilir. 3. Köprü ihalesinin yapılmasıyla bölgede fiyatların daha da artması bekleniyor” değerlendirmesini yaptı. Bölgede inşaatı sürdüren büyük gruplardan Ant Yapı’nın Ant Riva projesi dışında fazla bir hareket olmadığını vurgulayan Rauf Bozok, “Büyük grupların arsaları var ama hemen hemen hepsinin imar sorunları var. Bu nedenle inşaat başlayamıyor” dedi.

2.5 kat yapılabilir
Bozok, bölgedeki yüksekliğin 7 metre olduğunu ve bu nedenle arsa üzerinde 2.5 katlı villalar yapılabileceğini belirterek, “Yükseklik artarsa bölge daha da değerlenir ama bu zor görünüyor. Arsayı bu haliyle alan iyi bir firma yapacağı villayı 500-600 bin dolara satabilir. Toplamda da 85 milyon dolara yakın bir ciroya ulaşılabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

GÜNÜN PROJESİ/DORE LIFE

Sancaktepe’de her daİreye özel blok tasarladı

AC Yapı'nın Sancaktepe'de hayata geçirdiği Dore Life projesi 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinden oluşuyor. Dore Life'ta, her konut tipi için ayrı bir blok tasarlanırken bu sayede farklı yaşam tarzlarına hitap ediliyor. Projedeki 1+1 dairelerde, salon ve salonla bağlantılı açık mutfak, banyo ve yatak odası düzeni kurgulanırken, diğer daire tipleri ise kapalı mutfak, salon ve odalar tarzında düzenleniyor. 3+1 ve 4+1 dairelerde ebeveyn banyosu, 1+1 dairelerde ise açık kat bahçelerine yer veriliyor. 1+1 dairelerden oluşan iki blokta 72'şer daireden 144 daire, 2+1 dairelerden oluşan iki blokta 40'ar daireden 80 daire, 3+1 dairelerden oluşan iki blokta 36'şar daireden 72 daire, 4+1 dairelerden oluşan bir blokta 36 daire yer alıyor.
Havuz, spor alanları, yeşil alan ve yürüyüş yollarını içeren peyzaj düzenlemesi, yarı olimpik açık havuz, çocuk havuzu, iki spor sahası, çocuk oyun alanı, havuz ve kafeterya, yeraltı otoparkı, her konuta özel otopark yeri Dore Life'ın sunduğu imkânlar arasında yer alıyor. Proje toplamda 332 konuttan oluşurken, sosyal tesislerin yanı sıra günlük ihtiyaçları karşılayan bir çarşı da bulunuyor.
Dore Life'ı kent yaşamanın yoğun temposundan uzak, hayatı farklı ritmiyle yaşamak isteyenler için tasarladıklarını belirten AC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun, bunun için güneş ışığından azami ölçüde yararlanıldığını, bloklar arasında ferah bir ortam yaratıldığını, sağlıklı ve iç açıcı bir ortam tasarlandığının altını çizdi.

Haberin Devamı

Newista’nın İkİncİ halkasını Başakşehİr’de yapıyor

Haberin Devamı

Sektörde 25 yıllık deneyimi bulunan Hasoğlu Yapı, projelendirdiği Newista Resindece'ın inşası devam ederken, Başakşehir'in merkezinde konumlandırdığı Newista Life projesini de satışa sundu. Toplamda 43 daireden oluşan ve butik olarak tasarlanan Newista Life'ta yer alan 52 adet ticari ünite ile bölgenin tüm ihtiyaçlarına yanıt vermek hedefleniyor. 6 bin 748 metrekare arsa üzerinde inşa edilen projenin 3 bin 996 metrekaresi peyzaja ayrılıyor.
Bir site yaşamına dair tüm detayların bir araya getirildiği Newista Life'ta dairelerin metrekare fiyatları ise 2 bin 300 liradan başlıyor. Çeşitli alanlarda hizmet verecek mağazaların metrekare başlangıç fiyatları ise 5 bin lira seviyesinde bulunuyor. 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin sunulduğu projedeki tüm daire tiplerinin teraslı seçenekleri de yer alıyor. 2013'ün Aralık ayında teslimlerin yapılacağı projede çeşitli ödeme planları sunuluyor. Ayrıca Hasoğlu Yapı tarafınca 30 aya sıfır faiz ile taksitlendirme imkânı da sunuluyor.

Haberin Devamı

‘Newista beğenİ topladı’
Hasoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever, inşaat sektöründeki 26 yıllık birikimleriyle oluşturdukları ‘Newista’ markası kapsamındaki konut konseptinin büyük beğeni topladığını belirterek, “Esenyurt'un merkezinde inşasına devam ettiğimiz Newista Residence markasındaki ilgi bizim itici gücümüz oldu. Şimdi de Başakşehir'de çok keyifli, özel bir butik projeye imzamızı atıyoruz. 43 dairenin yer aldığı konut blokumuz ve bölgenin ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde tasarladığımız mağazalarımız ile Başakşehir'e değer kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Türk müteahhitler Türkmenistan’da durmak bilmiyor

Türkmenistan’da inşaat projelerinin yüzde 70’e yakınını üstlenen Türk şirketleri yeni projeler almaya devam ediyor. Ülkede yeni inşa edilecek projelerin büyük çoğunluğu Türk şirketlerine veriliyor. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un imzaladığı yeni ihaleler ile Türk müteahhitlerin bu ülkede 2012 yılının ilk 5 ayında üstlendikleri projelerin bedeli de 2 milyar 610 milyon doları buldu.
Ülkenin imarında söz sahibi olan Türk inşaat ve tekstil şirketleri, spor kompleksleri, liman inşaatı, okul, hastane, yol, altyapı, köprü, demiryolları, sondaj platformu, boru hattı inşaatı, tekstil fabrikaları, otel ve sosyal tesisler gibi yüzlerce projeye imza atıyor.

63 projede Türklerin imzası var
Türk şirketleri geçen yıl Türkmenistan’da toplam 63 projenin yapımını üstlenirken, projelerin bedeli 3 milyar 270 milyon doları bulmuştu. Yaşanan küresel krize rağmen, ülkedeki imar çalışmalarını devam ettiren Türk şirketleri, 2010 yılında da 4,5 milyar dolarlık iş almıştı.
Türk inşaat şirketlerinin, 1991 yılından bu yana aldıkları işlerin toplam hacmi 30 milyar doları aştı. Şu anda ülke genelinde 32 milyar dolar değerinde bin 500 projenin inşaatı devam ediyor.

Shopping Fest’te çekİlİşle 3+1 ev verecek

8 Haziran Cuma akşamı düzenlenecek Hadise konseriyle başlayacak ve 21 gün sürecek olan İstanbul Shopping Fest (İSF) kapsamında şanslı bir kişiyi Garanti Koza’nın konut projesi Koza Evleri’nde süpriz bekliyor. 9–29 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Shopping Fest kapsamında bir talihli Koza Evleri’nden 3+1 daire kazanacak.
Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, Bahçeşehir Koza Evleri’nin Tem Ispartakule gişe çıkışlarının yanında 10 bin metrekarelik alanda 9 blok ve 262 daireden oluştuğunu belirterek, şunları söyledi:
“8 bin 250 metrekare yeşil alana sahip site dinlenme ve yürüyüş alanları, açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness center, sauna ve buhar odası, masaj odası, tenis kortu, kamelya, açık ve kapalı çocuk oyun alanları, kafeterya ve terası ve sosyal tesisi barındırıyor. İstanbul Shopping Fest’in çekiliş sponsorluğunu üstlenerek, İstanbul’un ayrıcalıklı konut projesi Koza Evleri’nden 3+1 daire hediye edecek olmanın mutluluğu yaşıyoruz.”

Perküsyon Şovu olacak
Power FM DJ’i Funky C’nin açılışını yapacağı 8 Haziran Cuma güne gerçekleşecek parti, Taksim Gezi Park konser alanında kurulacak olan sahnede şova dönüşecek. Saat 19.00’da başlayacak gecenin açılış grubu ise farklı gösteriyle nam salan Zalinde olacak. Yurt dışından gelecek olan grup, 10 kişilik ekibiyle bir perküsyon şovu sergileyecek. Ödüllü müzik grubu Model’le devam edecek olan gece, misafirlerine coşkulu anlar yaşatacak.

TEB, konut kredisinde dosya masrafı almıyor

Türk Ekonomi Bankası (TEB), yeni kampanyasıyla konut kredilerinde faizi düşürmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, TEB, tüm vade seçeneklerinde konut faizini yüzde 1,02’de sabitleyerek, dosya masrafını da almıyor. Haziran sonuna kadar geçerli kampanya ile TEB ev sahibi olmak isteyenlerin konut kredi toplam maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.
Ayrıca TEB’in konut kredisi dahil tüm kredilerinde “mola” özelliği bulunuyor. Konut kredisi kullanan müşteriler yılda 2 aya kadar taksit atlatma imkânına sahip oluyor. Diğer yandan, TEB’den, Konut Destek Paketi ile evlerine yeni taşınan müşterilere taşınma destek hizmetleri ve konut asistans hizmetleri ücretsiz olarak veriliyor.

Rings’te hem çocuklar hem büyükler eğlendi

Aydos ormanı eteklerinde inşaatı devam eden 1.500 konuttan oluşan Rings İstanbul projesinde hafta sonu etkinlikleri devam ediyor. Rings Alışveriş Merkezi ve Bilfen Anakoulu ve İlköğretim Okulu’nu bünyesinde barındıran projenin lunapark etkinliğinde çocuklar ve büyükler, Rings İstanbul’da kurulan Lunapark alanında labutlara top atışından darta, basket potasından üçe tamamlama ve jenga gibi oyunlara kadar farklı etkinliklerle gün boyunca eğlendi.
Misafirlere zengin bir mönünün sunulduğu etkinlikte ayrıca pamuk şeker ve Maraş dondurması ikramı da yapıldı. Çocuklar kostümlü animatörler eşliğinde şişme oyuncaklarda enerjilerini harcadı. Büyükler ise canlı langırtta futbol keyfi yaşadı. Ayrıca şut becerisi ile hem büyükler hem de küçükler şut atmada yarıştı.

Panorama Towers’ta kişiye özel peşinat fırsatı

Profilo ve Teksan İnşaat tarafından hayta geçirilen Panorama Towers’da kişiye özel ödeme koşulları uygulanıyor. Kartal’da gerçekleştirilen projede, peşinat miktarı alıcının isteği doğrultusunda belirleniyor. Profilo’ya özel kredi ve taksitlendirme imkânlarının bulunduğu projede İstanbul ve Adalar manzarası sunuluyor. 22 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Panorama Towers, 15 katlı 2 blok olarak tasarlanıyor. Toplamda 168 dairenin yer aldığı projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere dört farklı konut tipine yer veriliyor. Türk hamamı, sauna, buhar odası, açık ve kapalı havuz, çocuk parkı, fitness center, tenis kortu, basketbol- voleybol sahası projenin sosyal donatıları arasında yer alıyor.

İstanbul manzaralı ofisler satışa sunuldu

Bomonti’de yer alan Arista Bomonti Business’ta, İstanbul manzaralı ofisler satışa sunuldu. Mayıs 2011 sonunda satışa çıkan Arista Bomonti Business’da yer alan ofislerin tamamı satılıldıktan sonra şimdi projedeki İstanbul manzaralı ofisler satışa çıkarıldı. 60 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen proje, 28 kattan oluşuyor. Projenin son etabında satışa çıkarılan Boğaz manzaralı ofisler 177 metrekareden başlayarak 783 metrekareye kadar kullanılabilir alana sahip. Ofisler, 177 metrekare çeyrek kat olarak ya da birleştirilerek daha büyük metrekarelerde kullanılabiliyor. Şehir, eski İstanbul, Haliç ve Boğaz manzarasına sahip ofislerin metrekaresi kdv dahil 6 bin 375 ile 8 bin 375 dolar arasında satışa sunuluyor.