Ekonomi Rusların otomobil şovu göz kamaştırdı

Rusların otomobil şovu göz kamaştırdı

31.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen “Uluslararası Moskova Otomobil Fuarı-2018”, kapılarını açtı.

Rusların otomobil şovu göz kamaştırdı

Dünyaca ünlü üreticilerin yanı sıra Rus markalı araçların da sergilendiği fuarda, en çok ilgiyi, kuşkusuz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yeniden seçilmesinin ardından yemin törenine giderken kullandığı “Kortej” isimli limuzinin üreticisi Aurus’un “Senat” modeli oldu.

Haberin Devamı

Alman süper spor otomobil üreticisi Porsche’nin de desteğiyle geliştirilen, Putin’in aracının daha küçük bir versiyonu olan Senat, 4.4 lt hacimli çift turbo beslemeli V8 benzinli ve bir de elektrikli motora sahip. Böylelikle aracın gücü 598 HP’yi buluyor. Senat, Rusya’da ocak ayında satışa sunulacak. Üretici yurt dışı pazarlara da açıldığında yıllık 10 bin adedi bulmayı hedefliyor.
Ülkenin en büyük üreticilerinden Lada, “4x4 Vision” konsept modelini sergilerken, KAMAZ firmasının pilotsuz “Nami” marka 12 kişilik minibüsü ve GAZ grubunun GAZelle Next araçlarının pilotsuz versiyonları tanıtıldı. Ayrıca Renault, Kia, Hyundai ve Volkswagen de yeni modellerini sergiledi. Renault, Rusya pazarı için bu ülkede üreteceği “Arkana” modelini, Kia ise yeni nesil “C’eed” aracını tanıttı.

Haberin Devamı

Rusların otomobil şovu göz kamaştırdı

Yazarlar