Ekonomi Sabancı Holding’de farklı yapılanma...

Sabancı Holding’de farklı yapılanma...

02.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen gruplarından Sabancı Holding’de yeniden yapılanmaya gidilerek, “Perakende ve Sigorta Grup Başkanlığı”, “Sigorta” ve “Perakende” şeklinde iki ayrı iş kolu olarak yönetilmesi kararı alındı. Haluk Dinçer, Sigorta Grup Başkanı olarak görev aldı.

Sabancı Holding’de  farklı yapılanma...

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, yaptığı açıklamada “Sabancı Holding olarak -dinamik portföy yönetimi- ilkemiz çerçevesinde grup şirketlerimizin ihtiyaçlarını da göz önüne alarak, topluluğumuz portföyünde stratejik önemi olan Sigorta şirketlerimiz ve Perakende şirketlerimizin daha etkin büyümelerini, değer yaratmalarını yönetebilmek amacıyla ayrı sektör grupları olarak yönetilmesine karar verdik” ifadesini kullandı. Kurtul’un açıklamasında, “Sigorta şirketlerimizin artan ihtiyaçları ve önemli hedefleri, sigorta konusuna özellikle odaklanmamızın gerekli olduğunu bize gösterdi. Bu yapılanma çerçevesinde Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Sayın Haluk Dinçer, görevine Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı olarak devam edecektir” dedi.

Önemi artacak
Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı Dinçer ise yeni yapılanmaya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Ülkemiz sigorta sektörünün önemli büyüme potansiyeli mevcut. Bu nedenle yakın gelecekte sektörünün daha rekabet yoğun bir hale geleceğine ve öneminin artacağına inanıyoruz. Özellikle 2013’te başlatılan devlet katkısıyla birlikte, bireysel emeklilik pazarında önemli gelişme fırsatları olacaktır. Yeni yapılanmamız, sektörün iki önemli oyuncusu olan Avivasa ve Aksigorta şirketlerimizin daha odaklı bir şekilde yönetilmesine ve hedeflerine daha hızlı ulaşmasına zemin hazırlayacaktır.”