Ekonomi Sağlık kenti Sandanski keşfedilmeyi bekliyor

Sağlık kenti Sandanski keşfedilmeyi bekliyor

21.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Balkan turizm destinasyonları arasında şimdiye kadar adı pek duyulmamış olan Bulgaristan’ın Sandanski kenti kaplıcaları, doğası ve sürdürülebilir gastronomiyle keşfedilmeyi bekliyor.

Sağlık kenti Sandanski keşfedilmeyi bekliyor

İSMAİL ŞAHİN / Sandanski - Bulgaristan’ın en güneşli bölgesi olarak bilinen Sandanski Türkiye’ye 500 kilometre uzaklıkta Yunanistan ile Makedonya sınırında. 22 bin nüfuslu Sandanski, etrafı tamamen dağlarla çevrili olmasına rağmen ılıman bir iklime sahip. Bu ılıman iklim ve kaplıcaları sayesinde kasaba bir sağlık turizmi merkezi haline dönüşürken aynı zamanda organik seracılığın da önünü açmış.

Haberin Devamı

Gastronomide iddialı

Ünlü sakinleri arasında Roma döneminde Spartaküs de olan Sandanski’yle aynı vadide bulunan Petriç kentinin yakınlarındaki Heraclea Sintica antik kenti de önümüzdeki ay turistik ziyarete açılacak. Büyük İskender’in babası Yunan Makedon Kralı 2. Filip tarafından kurulan kente Büyük İskender de 16 yaşında siyaset öğrenmesi için gönderilmiş. Heraclea Sintica’dan çıkan heykel, kitabe, para ve eşyalarla Petriç kentine ülkenin en modern tarih müzesi açılmış. Henüz antik kentin sadece 10’da birlik kısmının ortaya çıkartıldığı bölgedeki kazıların 150 yıl boyunca devam edeceği belirtiliyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası olan Osmanlı mimarisindeki Melnik kenti, Rojen manastırı ve Baba Vanga’nın müze evi de gezilecek yerler arasında.

Haberin Devamı

Sandanski ve bölgesi aynı zamanda geleneksel Bulgar mutfağı ve sürdürülebilir gastronomi anlamında da bir yol çiziyor. Bölgedeki oteller ve restoranlar, bölgede yetiştirilen bitkisel ve hayvansal ürünleri kullanıyorlar.

Sağlık kenti Sandanski keşfedilmeyi bekliyor

Yunan arkeologlar Heraclea Sintica’yı Yunanistan tarafında uzun yıllar arasa da antik kent Bulgaristan tarafında bulunmuş.