Ekonomi Sancaktepe’ye organik site konsepti getirdi

Sancaktepe’ye organik site konsepti getirdi

22.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Selin Yapı’nın ilk projesi olan Rings İstanbul’da yaşam başladı. Mahalle konseptinde hayata geçirilen projede bahçeli konutlar da satışa çıktı. Büyük dairelerin çok olduğu proje hobi alanlarıyla dikkat çekiyor

Sancaktepe’ye organik site konsepti getirdi

İlaç ve sanayi sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Selçuklu Holding, Selin Yapı ile girdiği inşaat sektöründeki ilk projesi olan Rings İstanbul’da sona geldi. Projedeki konutlar mayıs ayından itibaren teslim edilmeye başlanırken, 100 aile ise oturmaya başladı. Mahalle konseptinde hayata geçirilen projedeki teslimler ise devam ediyor.
Rings İstanbul Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan Ataç, Rings İstanbul’un bir mahalle şeklinde tasarlandığını belirterek, oturumun başladığı projede marketin, sinemanın ve anaokulunun açıldığını söyledi. Projenin bir yaşam alanı için gerekli tüm ihtiyaçları kendi bünyesinde karşılayacak şekilde tasarlandığını dile getiren Gökhan Ataç, AVM’nin devreye girmesiyle birlikte bu ihtiyaçların rahatlıkla giderilebileceğini söyledi.
Gökhan Ataç, projenin çok geniş bir arazi üzerinde 4 parselden oluştuğunu belirterek, Rings İstanbul’un 499 konuttan oluştuğunu kaydetti. Bir diğer parselde ise 116 rezidansın bulunduğunu anlatan Ataç, “Ayrıca 40 bin metrekarelik alanda sosyal donatıların yer aldığı bir parsel var. Son parselimiz ise 1000 konutluk bir yer ve burayı da önümüzdeki dönemde farklı konseptlerde hayata geçireceğiz” dedi.
Gökhan Ataç, projedeki konutların metrekarelerinin büyük olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

‘Oturumluk konut yapıyoruz’
“Bazı projelerde 15 metrekarelik salonlar yapılıyor. Küçük evlere eşya sığmıyor. Yaşam standardı ve kalitesi düşüyor. Bu evlerin fiyatı düşük oluyor ama metrekare fiyatı daha pahalıya geliyor.”
Net metrekare fiyatının 4 bin lira olduğunu söyleyen Ataç, “Benzer projelerde daha yüksek. Bu nedenle büyük konut satıyoruz. Projemizde ortalama 189 metrekarelik konutlar var. Genelde küçük dairelerin çok olduğu projeler değer kaybedebilirken, büyük konutlardan oluşan projelerde ise tam tersi oluyor” diye konuştu.

Küçük daire kalmadı
Gökhan Ataç, 499 konutluk projede 220 dairenin inşaatının tamamlandığını, satışı süren ev sayısının ise 70 olduğunu belirterek, “Daire metrekarelerimiz çok büyük. Buna rağmen satışlarımız gayet iyi gidiyor. Elimizde küçük daire hiç kalmadı. Mesela 82 metrekarelik 1+1’ler var” dedi.

Haberin Devamı

Hobi bahçeleri
Gökhan Ataç, projenin en önemli özelliklerinden birinin hobi bahçeleri olduğunun altını çizerek, 200 tane 10’ar metrekarelik bahçe planladıklarını vurguladı. Bu alanları konut sahiplerine çok uygun fiyatlardan vereceklerine dile getiren Ataç, isteyen konut sahiplerinin burada zaman geçirebileceğini belirtti.
Projede ayrıca kiralanabilir köpek evi yaptıklarını, kümesler ve meyve bahçeleri oluşturduklarını anlatan Gökhan Ataç, “Organik site yapıyoruz. Burada yaşayanlar çok farklı işlerle uğraşabilecek. Ayrıca projenin arkası orman, önünde AVM var. Bilfen okulu da açılıyor” dedi.

‘Bölge hızla gelişiyor’
Gökhan Ataç, projenin yapıldığı Sancaktepe’nin özellikle ilçe olmasıyla birlikte hızla geliştiğini anlatarak, şunları söyledi:
“Bölge çok iyi gelişiyor. Bu hem yatırımcı hem de oturmak isteyenler için iyi bir fırsat. Bölgeyi Ataşehir’in 7-8 yıl önceki haline benzetiyorum. Metrekare fiyatları 3 bin lira seviyesinde ama bu fiyat çok daha fazla artacak.
Bölgeye 4 bin 100 yataklı hastane yatırımlarının yanı sıra 1300 kişilik Ford Ar-ge merkezi geliyor.”

Haberin Devamı

TİLİA’DA SATIŞLAR YÜZDE 10 İNDİRİMLE BAŞLADI
Sur Yapı, Taşdelen’deki yeni projesi Tilia’nın satışlarına başladı. Sur Yapı mimari grubu tarafından tasarlanan ve 4 blokta 278 konut ve ticari alandan oluşan Tilia projesinde farklı blok yapılarında 55 metrekarelik 1+1'den 225 metrekarelik 4+1'e kadar farklı daireler bulunuyor.
Projede lansmana özel olarak yüzde 10 indirim gerçekleştirilirken, bütçelere uygun şekilde birçok kişiye özel alternatif ödeme planı sunuluyor. Projede, ayrıca banka kredisi vasıtasıyla 120 aya varan vadelerde konut kredisi kullandırılırken, KDV ise yüzde 1 olarak belirlendi.
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Tilia’nın iki etaptan oluştuğunu belirterek, projede toplamda 650 konutun satışa sunulacağını açıkladı.

Az katlı bloklar
Tilia, ortasında havuzu, çocuk oyun alanları gibi birçok sosyal donatının yer aldığı bahçesi ve bunun çevresinde konumlanan az katlı ve yatay bloklardan oluşuyor. Blokların az katlı ve yatayda konumlandırılması projenin sosyal donatıları ile bütünleşmesini sağlarken, projedeki dairelerin kat bahçeleri ve terasları ile bu alanlardan en uygun şekilde faydalanılmasını sağlıyor.
Taşdelen doğal kaynak suyu ve Taşdelen Ormanı’nın hemen yanı başında Tilia projesi, yapımı süren 3. Köprü ve TEM bağlantı yoluna yakın bir yerde, Şile otobanına 1 km mesafede bulunuyor.

Haberin Devamı

Dönüşümle hareketlendi lüks markalar yerini aldı
Kentsel dönüşüm projelerinden nasibini alan İstanbul’un en elit kesimlerinden Nişantaşı, yeni konut projelerinin dışında perakende sektöründe de hareketli günlere sahne oluyor.
Eva Gayrimenkul Değerleme’ye göre, cadde perakendeciliği açısından Türkiye’nin en önemli vitrinlerinden biri olan Nişantaşı Abdi ipekçi Caddesi, son yıllardaki yüksek kira bedellerine rağmen Türkiye pazarına girmek isteyen markaların ilk tercih noktası oluyor.

Üst gruba hitap ediyor
Bölgeyi inceleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Değerleme Departmanı Yöneticisi Şeyma Şehirli, 1930’lara kadar konaklar semti olan Nişantaşı’nın daha sonra İstanbul’un en hızlı apartmanlaşan semtlerinden biri olduğunu söyledi.
Şehirli, bu apartmanlaşma sürecinin seçkin bir yapılaşma olarak sürdüğünü, 1970’lerde İstiklal Caddesi’nin eski niteliğini yitirmeye başlamasıyla da ünlü mağazaları çekmeye başladığını ifade etti.
Şehirdeki cadde perakendeciliğinin en önemli merkezlerinden biri olan Nişantaşı’nın özellikle yabancı markaların Türkiye’de mağaza açmak için ilk tericihi olduğunu belirten Şehirli, “Orta-üst gelir grubuna hitap eden markalar ve restoranlar Vali Konağı Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi, Teşvikiye Caddesi ve Rumeli Caddesi’nde yoğunlaştı” dedi.

Haberin Devamı

Metrekaresi 200 dolar
Birçok yabancı markanın Türkiye’deki ilk mağazası için Abdi İpekçi’yi tercih ettiğini belirten Şehirli, caddede 100 metrekare alanlı dükkânlar için birim kira değerlerinin aylık 200-350 dolar/m2 aralığında değişkenlik gösterdiğini ve caddede boş dükkân bulmanın imkânsız olduğunu ifade etti.
Şehirli, Teşvikiye Caddesi üzerinde ise kiraların 100 metrekare alanlı dükkânlar için aylık 100-200/m2 dolar arasında olduğunu dile getirdi.
Şeyma Şehirli, “Vali Konağı Caddesi üzerinde kiralar 100 metrekare alanlı dükkânlar için aylık 75-150 dolar/m2 birim aralığında değişkenlik gösteriyor. Rumeli Caddesi ise diğerlerine kıyasla daha düşük kira değerlerine sahip. 100 metrekare alanlı dükkânlar için aylık 50-150 dolar/m2 arasında değişiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

SEKTÖR SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, sektörün gelişimine katkı sağlayacak çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda isim değişikliği yaparak gayrimenkul sektörünün genelini kucaklayan GYODER, sektörün önemli konularını değerlendirmek adına bünyesi altında ilk kez bir ‘Yüksek İstişare Kurulu’ oluşturdu.

İlk toplantı yapıldı
İlk buluşmasını yapan GYODER Yüksek İstişare Kurulu’nda genel ekonomik değerlendirmelerle birlikte inşaat bitirme sigortası, kentsel dönüşüm, imar mevzuatı, kanun tasarıları, mütekabiliyet ve yeni vergi kanun tasarısı gibi konular masaya yatırıldı.
Kurula GYODER Başkanı Aziz Torun, GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakan Kodal, Ozan Balaban, Avni Çelik, Süleyman Çetinsaya, Altan Elmas, Nurettin Eroğlu, Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Haluk Sur, Turgay Tanes, Ziya Yılmaz gibi isimler katıldı.

‘Çözüm üreteceğiz’
Yüksek İstişare Kurulu’nun kuruluş amacına yönelik görüşlerini dile getiren GYODER Başkanı Aziz Torun, sektörün önemli konularını daha iyi değerlendirmek ve çözüm üretebilmek için dernek bünyesinde sektörün ve iş dünyasının önemli isimlerinden oluşan bir kurulun toplanması gerektiğini söyledi.
Bu kapsamda çalışmalara başlayarak birçok önemli ismi bu yeni yapıya davet ettiklerini belirten Torun, “Hızlıca bir araya gelebildik ve ilk toplantımızda çok önemli konuları değerlendirme fırsatımız oldu” diye konuştu.

Akfen GYO üçüncü kez ‘en iyi’ seçildi
Dünya genelinde iş çevreleri tarafından ilgiyle takip edilen Euromoney Dergisi’nin düzenlediği Euromoney Gayrimenkul Ödülleri 2013’nin sahipleri belli oldu.
Türkiye’nin ekonomik şehir otelciliği konseptine odaklı gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Akfen GYO, Euromoney Gayrimenkul Ödülleri 2013’de ‘Türkiye'nin En İyi Otel Geliştiricisi’ ödülüne layık görüldü.
Akfen GYO, Euromoney Dergisi’nin her yıl anket yöntemi ile gerçekleştirdiği araştırmada 2011 ve 2012’nin ardından 2013 yılında da bu ödülü almaya layık görüldü.
Akfen GYO Genel Müdürü Vedat Tural, Akfen GYO’nun başarılı performansının dünyanın takdir edilmesinden ötürü gurur duyduklarını söyledi.

Milyon liralık ofisleri 120 ay vadeli satıyor
Artaş İnşaat tarafından Maslak’ta 22 bin metrekare arsa üzerinde hayata geçirilen Eclipse Maslak projesi ofis ve konut bölümlerinden meydana geliyor. Yaşamın 2014 sonunda başlayacağı Eclipse Maslak'ın ofis bölümü Business’ta fiyatlar 1 milyon 147 bin liradan başlıyor.
550 konutun yanı sıra 44 ofis seçeneğinin bulunduğu Eclipse Maslak projesinde farklı ödeme seçenekleri de sunuluyor. Buna göre, projede ofis ve konutlar için 120 aya varan vade fırsatı sunuluyor.
Projede ofis almak için yüzde 25 peşinat veriliyor. Kalan miktar banka kredisiyle tamamlanabiliyor.

Avcılar’da 1 yıl taksit erteleme imkânı sundu
Toya Yapı tarafından Avcılar’da inşa edilen Toya Vista projesinden kampanya haberi geldi. Yüzde 5 peşinat ödeyerek konut sahibi olunabilen projede ayrıca 1 yıl taksit erteleme imkânı da sunuluyor.
Toplam 132 konuttan oluşan projede, 99 ile 162 metrekare arası değişiklik gösteren 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor.
Marmara Denizi ve Küçükçekmece Gölü manzarasında sahip konutların bulunduğu projede yaşam 2014 yılının Ağustos ayında başlayacak. Projenin sosyal donatıları arasında yüzme havuzu, otopark, fitness center, buhar odası, kafeterya, çocuk oyun parkına yer veriliyor.

Üçlü konsorsiyumdan Erbil’de ihale atağı
Türkiye’nin önde gelen müteahhitlerinden olan STFA İnşaat Grubu’nun, STFA-Fernas-Kalyon Ortak Girişimi olarak kazandığı Irak Erbil İçme Suyu Hattı İyileştirilmesi ve Duhok Dağıtım Şebekesi projesinin temel atma töreni yapıldı. Törene, Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, STFA Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Alp Taşkent ve STFA İnşaat Grubu Başkanı Mustafa Karakuş katıldı.
Tamamlandığında 40 bin eve su ulaştıracak Irak Erbil İçme Suyu Hattı İyileştirilmesi ve Duhok Dağıtım Şebekesi projesinin bedeli 163 milyon dolar. Proje 18 ayda tamamlanacak.