Ekonomi Şarık Tara’ya elveda

Şarık Tara’ya elveda

01.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Enka İnşaat ve Sanayi AŞ Kurucusu ve Onursal Başkanı Şarık Tara (88) son yolculuğuna uğurlandı.

Şarık Tara’ya elveda

Tara için Bebek Hümayun-u Abad Camisi’nde öğle namazı vaktinde cenaze töreni düzenlendi. Camiye cenaze aracıyla getirilen Tara’nın Türk bayrağına sarılı naaşı, oğulları ve sevenleri tarafından musallaya taşındı. Tara’nın tabutunun üzerine çiçekler konuldu.

Haberin Devamı

Cami avlusunda kurulan çadırda, taziyeleri Tara’nın eşi Lale Tara, oğlu Sinan Tara, torunları Mehmet Tara ve Ömer Tara, damadı Ziad Naamani ve Gülçelik ailesi kabul etti.

Şarık Tara’ya elveda

Taziye kuyruğu

Taziye için camiye gelen Tara’nın sevenleri, yakınları, iş, sanat ve spor camiasından çok sayıda kişi taziye çadırının önünde uzun kuyruk oluşturdu. Başbakan Binali Yıldırım’ın çelenk gönderdiği cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal katıldı.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Sabancı Holding Yönetim kurulu Başkanı Güler Sabancı, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Sabancı Holding Üst Yöneticisi Mehmet Göçmen, iş insanları Faruk Süren, İnan Kıraç, Hüsnü Özyeğin törene katılarak aileye taziye dileklerini iletti. Tara’nın Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin ardından aile üyeleri ve sevenleri tarafından omuzlarda taşınarak cenaze aracına götürüldü. Bak ve Kılıçdaroğlu da bir süre tabuta omuz verdi. Tara’nın cenazesi Ulus Mezarlığı’na defnedildi.

Haberin Devamı

Şarık Tara’ya elveda

Şarık Tara’nın cenaze törenine iş dünyası, siyaset ve spor camiasından yoğun bir katılım oldu. Tara’nın eşi, çocukları ve torunları kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul etti.

Bahçeli'den taziye mesajı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Şarık Tara’nın ailesine gönderdiği taziye mesajında, Türkiye’nin büyüme, kalkınma ve gelişme mücadelesinde hürmetle yad edilecek emek ve eserleri bulunan Tara’nın vefatından üzüntü duyduğunu belirtti.