Ekonomi SAYGIYLA UĞURLANDI

SAYGIYLA UĞURLANDI

14.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da vefat eden Türk sanayisinin duayen isimlerinden Sabri Ülker (92) dün son yolculuğuna uğurlandı.

SAYGIYLA UĞURLANDI

SAYGIYLA UĞURLANDI

Haberin Devamı

Sabri Ülker’in naaşı, Fatih Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Zeytinburnu, Kozlu Mezarlığına getirildi. Sabri Ülker, annesi Şakire Hanım, Babası Hacı İslam Efendi, 2 yıl önce vefat eden eşi Güzide Ülker ve 1963’te 9 yaşında vefat eden oğlu Ali Ülker’in yattığı aile mezarlığına defnedildi. Fatih’te kılınan cenaze namazına ve mezarlıktaki defin törenine iş ve siyaset dünyasının yanı sıra Ülker topluluğu şirketleri çalışanlarının da bulunduğu çok sayıda isim katıldı. Törende Sabri Ülker’in oğlu Murat Ülker, damadı Orhan Özokur, torunları Ali Ülker, Ahmet ve Ömer Özokur taziyeleri kabul etti.

SAYGIYLA UĞURLANDI

İş dünyası cami avlusunu doldurdu

* Yıldız Holding ve Ülker’in kurucusu Sabri Ülker’in dün düzenlenen cenaze törenine iş, sanat, spor ve siyaset dünyasından 3 binden fazla kişi katıldı.
* Bu isimlerden birisi de Eti Bisküvi’nin Kurucusu Firuz Kanatlı oldu. Kanatlı, Sabri Ülker için, “İşini cok ciddiye alan bir işadamıydı. O bir abideydi” dedi.
* Cenazeye katılan diğer işadamları şöyle: Tuncay Özilhan, Muharrem Yılmaz, İdil Yiğitbaşı, Süreyya Ciliv, Erdal Bahçıvan, Tanıl Küçük, Hamdi Akın, Rifat Hassan, Abdülkadir Konukoğlu, Murat Yalçıntaş, Varol Civil, Vahit Kiler, Mahmut Ünlü, Temel Kotil, Yıldırım Demirören, Mehmet Yıldırım, Turgay Demirel, Harun Erdenay, Birol Altınkılıç, Halis Komili, Şemsi Kopuz, Yılmaz Ulusoy, İhsan Kalkavan, Erol Evgin, Mümtaz Tahincioğlu, Özcan Tahincioğlu, Nihat Özdemir.
Kabe örtüsü serildi
* Cenazeye ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Binali Yıldırım, Ahmet Davutoğlu, Nihat Ergün ve Ertuğrul Günay gibi bakanlar katıldı.
* Fatih Camii’ndeki cenazeye gelenler tüm avluyu doldururken, Ülker Ailesi’ne taziye mesajı sunmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.
* 92 yaşında vefat eden Ülker’in tabutunun üstündeki örtünün Kabe örtüsü olduğu öğrenildi.
* Ülker Ailesi, Sabri Ülker’in tabutu başında namaz kıldı.
* Cenazeye çok sayıda isim çelenk gönderdi. Çelenk gönderen isimler arasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da vardı.
* Cenazeye Mahmut Efendi Dergahı’ndan oldukları belirtilen Hasan Efendi ve Mustafa Efendi katıldı.
* Cenazede geniş güvenlik önlemleri alındı. Öyle ki cami minaresinde özel harekettan polisler vardı.
* Sabri Ülker’in cenaze namazını İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı.