Ekonomi Sigortacılardan girişime 1 milyon TL

Sigortacılardan girişime 1 milyon TL

16.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

İTÜ Çekirdek InsurTech Programı’nı başlatan sigortacılar başarılı girişimci ve startuplara 1 milyon Türk Lirası (TL) verecek.

Sigortacılardan  girişime 1 milyon TL

Program için sektörden dokuz şirket; Agito, Aksigorta, Allianz, AvivaSA, Eureko Sigorta, Güneş Sigorta, HDI Sigorta, Sigorta Cini ve Vakıf Emeklilik biraraya gelerek güçbirliği yaptılar.

İş birliğiyle ilgili konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, “Ülkemizin bu değerli kurumları, üniversitelerin girişimcilik kuluçka merkezleri arasında dünyada ilk 5’te yer alan İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi’nde başlatılan InsurTech Programı ile girişimcilere destek olarak, kendi sektörlerinin geleceğine yön verecek. Böylelikle İTÜ Çekirdek, sigorta sektörünün de inovasyon merkezi olacak” dedi.

Haberin Devamı

Eko sistem oluşucak


İTÜ ARI Teknokent’de düzenlenen basın toplantısında bilgi veren İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, program ile yeni InsurTech çözümleri üretecek girişimleri geliştirmek, sektörel bir ekosistem oluşturmak, girişimlerin ticarileşmesi ve global başarı hikayeleri oluşturmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

‘Telefonla doğdular’

Aksigorta Strateji ve Transformasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esra Öge, sigorta şirketleri ve sektör olarak mevcuttaki iş modellerini güncellemeleri ve sektörün geleceğini birlikte şekillendirmeleri gerektiğini söyledi.

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı, bu etkinliğin sektörde rekabet edenlerin iş birliği çerçevesi için çok iyi bir platform olduğunu söyledi. Obalı, “Burada geliştirilecek her ürün nesnelerin interneti ile önemli bir servis olacak” dedi.

HDI Sigorta Yönetim Bilgi Sistemleri Grup Müdürü Emrah Çalık, sigorta sektörünün çok karmaşık bir sektör olduğunu, her sektörde olduğu gibi sigorta sektörünün de bu dönüşümü yakalamaya çalıştığını söyledi.

Allianz Müşteri Yönetimi Direktörü Erkan Işıksal ise değişen bir müşteri ile karşı karşıya olduklarının belirterek şöyle konuştu: “Şu anda bizim ürünlerimizin potansiyel müşterisi olmanın ilk adımını atan kişiler hayatlarında cep telefonun olmadığı dönemi yaşamamış olan kimseler.”

Haberin Devamı

‘Çözüm için bir aradayız’

İTÜ Çekirdek Program Danışmanı ve mentoru Okan Utkueri ise şöyle konuştu:

“Sigorta sektörü, birey ve kurumların yaşam döngüsünün tüm kritik anlarına dokunan, çok geniş bir ürün yelpazesine sahip. Son dönemde öne çıkan teknolojiler, sektörü yakından ilgilendiriyor. İçinde olduğumuz dijitalleşme sürecinde sektörün yoğunlaştığı ve çözüm arayışında olduğu birçok problem noktası var. Sigorta sektörü ve girişimciler için çok önemli fırsatlar sunan bu programın, gelecek adına atılmış büyük bir adım olduğunu düşünüyorum.”

Yazarlar