Ekonomi Sınıf Öğretmeni Maaşı 2023: Sınıf Öğretmenleri Ne Kadar Maaş Alıyor?

Sınıf Öğretmeni Maaşı 2023: Sınıf Öğretmenleri Ne Kadar Maaş Alıyor?

05.01.2023 - 15:39 | Son Güncellenme:

Sınıf öğretmeni maaşı diğer memur maaşlarında olduğu gibi altı aylık dönemlerde belirlenmektedir. Enflasyondan doğan fark ile birlikte sınıf öğretmeni maaşı artar. Öğretmen maaşı dereceye göre değişir. Meslekte geçirilen süre, eş ve çocuk durumu maaşlara etki eden faktörler arasında yer alır. Sınıf öğretmeni ne kadar maaş alıyor? 2023 sınıf öğretmeni maaşı ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.

Sınıf Öğretmeni Maaşı 2023: Sınıf Öğretmenleri Ne Kadar Maaş Alıyor

Öğretmenlik eğitim veren fakültelerden mezun olan kişiler kamu veya özel okullarda çalışabilir. Aldıkları maaş da kişilerin çalıştığı kuruma göre değişir. Özel kurumların maaş politikası farklıdır. Bu nedenle kesin olarak sınıf öğretmeni maaşı ile ilgili bilgi yoktur. Devlet kurumlarında çalışan öğretmenlerin maaşı çalıştıkları ders saati, kıdem ve dereceye göre değişebilmektedir. 

Haberin Devamı

Sınıf Öğretmeni Maaşı 2023

Ek ders ücreti, çalışılan il, ilçe köy ve okulun durumu ve kişinin eş-çocuk durumuna göre öğretmen maaşları değişiklik gösterebilmektedir. Ocak ayında yapılan zam ile birlikte 1/4 öğretmen maaşı 15.965 TL oldu. 

Sözleşmeli Öğretmen Maaşı Ne Kadar?

Sözleşmeli öğretmenlerin maaşları kadrolu öğretmenlerle hemen hemen aynı orandadır. MEB tarafından istihdam edilen sözleşmeli öğretmenlerin maaşları 9 bin TL ile 10 bin TL bandındadır. 

Ücretli Öğretmen Maaşı Ne Kadar?

Ücretli öğretmenlerin maaşı kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlere göre farklılık göstermektedir. Hesaplama yapılırken haftalık ders saati dikkate alınır. Her 5 ders için ilave bir saat ek ders ödemesi yapılmaktadır.