Ekonomi Sınır ötesi girişimcilik köprüsü kurdu

Sınır ötesi girişimcilik köprüsü kurdu

30.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Telekom’un kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures, Deutsche Telecom’un da ana yatırımcıları arasında olduğu, içerisinde SK Telecom, Softbank gibi önemli kurumların ve fonların bulunduğu Digital Transformation Capital Partners (DTCP) Fonu’na yatırım kararı aldı.

Sınır ötesi girişimcilik köprüsü kurdu

TT Ventures bu anlaşmayla fonun bünyesindeki önemli girişimleri Türkiye’ye getirmeyi, aynı zamanda mevcut yatırım portföyü ile Türk Telekom ve grup şirketlerinin dijital ürün ve servislerinin, DTCP içinde yer alan teknoloji şirketleri, yabancı yatırımcılar ve telekomünikasyon şirketleri ile iş birliği yapmasını sağlamayı hedefliyor. TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

“Yerli girişim ekosistemini globale taşıyacak çalışmalarımızın bir adımı olarak geçtiğimiz yıl TT Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu hayata geçirdik. Bununla birlikte küresel düzeyde bir yapıya ulaşmak hedefi ve girişimleri dünyaya bağlayan bir köprü olma motivasyonuyla San Francisco’da TT Ventures Ofisimizi açtık. Bu anlamda Digital Transformation Capital Partners ile imzaladığımız anlaşma finans getirisi sağlamanın yanı sıra Türk girişimlerin yurt dışına açılması için büyük anlam taşıyor. Anlaşma ile yurtdışındaki önemli girişimleri de Türkiye’ye kazandırmayı hedefliyoruz.”