Ekonomi Sinpaş’ın Bosphorus’u tek başına bir kent

Sinpaş’ın Bosphorus’u tek başına bir kent

22.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sinpaş GYO, Küçükçekmece Halkalı’da ikinci bir İstanbul yarattı. 246 bin metrekareye yayılan projenin onda birini, Boğaz’ın küçük bir kopyası kaplıyor. Projenin değeri son üç yılda neredeyse yarı yarıya arttı

Sinpaş’ın Bosphorus’u tek başına bir kent

Sinpaş GYO’nun Küçükçekmece Halkalı’da yüzde 98’ini tamamladığı Bosphorus City projesi 246 bin metrekarelik bir alan üzerine yayılmış, küçük bir İstanbul’u andırıyor. Projenin kapladığı alanın yüzde 10’dan fazlası, İstanbul Boğazı’nın minyatür bir versiyonuna ayrılmış durumda. Yaklaşık 750 metre uzunluğundaki yapay Boğaz’ın derinliği 1.30 metre. Üzerindeki iki köprü arasında 356 metre var. Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Bosphorus City versiyonları ise 60 metre uzunluğunda. Bu Boğaz’ın iki yakasının arasındaki ortalama mesafe 35 metre, en geniş kısmında ise bu 80 metreye kadar çıkıyor. Boğaz’ın toplam su hacminin ise 33 bin 310 metreküp olduğunu öğreniyoruz... Bosphorus City’de toplam yeşil alan miktarı da 79 bin metrekare.

Bu boğazın suyu nereden?
Bosphorus City’ye hayat veren İstanbul Boğazı’ndaki suyun kaynağını merak ediyoruz ve Boğaz’ın kurulan drenaj sistemi ile yağmur suları kullanılarak doldurulduğunu öğreniyoruz. Boğaz, birinci ve ikinci etaplarda şu an dörtte üç doluluk oranına sahip. Bunun için yaklaşık 27 bin 630 metreküp su biriktirmek gerekmiş. Bu suyu muhafaza eden havuz sistemi 16 adet pompa desteği ile çalışıyor. Özel bir filtreleme sistemi otomatik dozaj pompaları ile destekleniyor, kimyasal kontrol ve dezenfeksiyon üniteleri bulunuyor. Göletin çevre duvarı ve iç yüzeyi özel bir membran ile kaplanıyor. Atık sular ise arıtma tesisi altyapısı ile değerlendiriliyor.

En hızlı değerlenen proje
Gözümüzü sudan alıp etrafındaki yalılara, yalı apartmanlarına, Yeditepe Kuleleri’ne, Göl Kule Residences’e, Ortaköy Residences’e, Erguvan Evleri’ne, Saraybahçe Evleri’ne çeviriyoruz. ‘Değeri En Hızlı Artan Proje’ olma özelliğini koruyan Bosphorus City’nin, 2008-2011 döneminde değer artış oranı yüzde 42. Türkiye’nin devam eden ‘en büyük inşaat projesi’ olan Bosphorus City için şimdiye kadar yaklaşık 315 bin metreküp beton ve 46 bin ton demir kullanıldı. Projenin inşaatında 200’ü mimar ve mühendis olmak üzere yaklaşık 1.700 kişi aktif olarak çalışıyor. 2005 yılında başlayan ve 1095 gün süren proje geliştirme çalışmalarında MasterPlan, ünlü Mimar Albert Speers tarafından çizildi.
Bosphorus City’nin tüm etapları tamamlandığında yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor olacak. Ama güncel konut teslim adedi 774. Şimdiye kadar 156 olan aile sayısı 1, 2, 3 ve 4. etaplar Haziran 2011’de teslim edildiğinde artacak, son etap Ortaköy’ün 2012’de teslim edilecek.

Havalimanına 10 dakika
Diğer konut projelerinden ulaşım saatlerce sürebilir ama Bosphorus City’deki İstanbul Boğazı’ndan yola çıktığınızda sadece 10 dakika sonra Atatürk Havalimanı’ndasınız. Küçükçekmece Gölü’nün hemen yanında yer alan Bosphorus City, TEM ve E-5 karayolları ve raylı sistemlerin merkezinde konumlanmış durumda.
TEMA Parkı’na komşu olan Bosphorus City’nin 3’te 1’i yeşil alandan oluşuyor. Bu yeşillikler içinde en güzel 10 Boğaziçi semti hayat buluyor. O semtler sırayla şöyle: Ortaköy, Bebek, İstinye, Yeniköy, Emirgan, Beylerbeyi, Kandilli, Kanlıca, Paşabahçe, Çengelköy.

Haberin Devamı

SOSYAL İMKÂNLARI ÇOK ZENGİN
Bosphorus City Residence hizmetleri içinde şunlar bulunuyor: Concierge hizmeti, 7/24 call center, VIP transfer hizmeti, vale parking, alışveriş servisi, gayrimenkul yatırım danışmanlığı, profesyonel sağlık danışmanlığı, ambulans hizmeti, veteriner danışmanlık hizmeti, teknik destek hizmeti, terzi & lostra, kuru temizleme, 24 saat çocuk bakımı, housekeeping, catering hizmeti, toplantı hizmetleri, parti ve organizasyon hizmeti...

Yaşamak ve eğitim için birebir
Bosphorus City projesi içerisinde yer alan anaokulunda Bahçeşehir Koleji hizmet verecek. Bahçeşehir Koleji Eylül 2011 itibariyle 100 çocuğa eğitim hizmeti vereceğini öğreniyoruz.

Sinpaş’ın Bosphorus’u tek başına bir kent

Yeditepeli İstanbul’a yeni şehir
Türkiye’nin ilk temalı konut projesi Bosphorus City’de ilk iki etapta teslimler devam ediyor. Küçük bir İstanbul olan projede 720 metre uzunluğunda boğaz ve 2 köprü var

Haberin Devamı

PROJENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİĞİ
Yapılan diğer projelerden farklı olarak sakinlerine sadece ev değil, gerçek anlamda bir yaşam alanı vadeden Bosphorus City, insanların evlerinde otururken boğazda yaşama hissini duyabilecekleri bir proje.
Türkiye’nin ilk temalı konut projesi Bosphorus City’de geleneksel ve modern mimari ile yorumlanan Boğaz’ın yalıları ve İstanbul’un seçkin boğaz semtleri bulunuyor. İstanbul Boğazı’ndaki yerleşkeleri gibi köprülerden biri Ortaköy Meydanı ile Beylerbeyi arasında, diğeri de Anadolu Hisarı Meydanı ile Rumeli Hisarı meydanı arasında yer alıyor.

Fiyatlar ne aşamada?
* Projedeki en düşük ve en yüksek metrekare fiyatı: 2 bin 53 TL ile 4 bin 98 TL arasında.
* Projedeki en ucuz ve en pahalı konutun fiyatı: 190 bin 785 TL ile 2 milyon 881 bin 475 TL aralığında.

BİR BAKIŞTA
* Projenin adı: Bosphorus City.
* Projenin lokasyonu: Halkalı- Küçükçekmece.
* Yapan şirket: Sinpaş GYO.
* Satış pazarlama sorumlusu: Özkan Öztürk.
* Başlama tarihi: Haziran 2008.
* Bitirme tarihi: 1. etapta Haziran 2010’da yaşam başladı. 2. etap 1. kısımda teslimler devam ediyor. 2. etap 2. kısım ve 3. etap 2011 Mayıs ve Ağustos döneminde, 4. etap 2012 Nisan’da teslim edilecek.
* Toplam arsa: 246 bin metrekare.
* İnşaat alanı: 348 bin metrekare.
* Konut sayısı: 2 bin 796.
* Konut bilgileri: Proje kapsamında stüdyo, 1+1’den 5+1’e kadar daireler ve 5+2 müstakil yalılar Boğaziçi manzarasına sahip konumlarda yer alıyor.

ULAŞIM AVANTAJLARI
* Projeye en yakın özel ilköğretim okulu: Uğur Koleji, Bahçeşehir Koleji ve Beykent Koleji.
* Projeye en yakın devlet okulu: Projeye en yakın ilköğretim okulu 1 kilometre.
* Projeye en yakın poliklinik ve hastane: 200 metre ileriye 544 yataklı bölge hastanesi inşa ediliyor.
* Projeye en yakın akaryakıt istasyonu: Shell benzin istasyonu 1 kilometre.
* En yakın alışveriş merkezi: Projede AVM olmakla beraber 3 kilometre mesafede Deposite AVM, 5 kilometre uzaklıkta Prestige Mall AVM yer alıyor. 444 1 440 / www.bosphoruscity.com.tr

Sinpaş’ın Bosphorus’u tek başına bir kent

Haberin Devamı

‘Son tüketici dinlenmeli konutları onlar alıyor’
İnşaat sektörünün temsilcileri ve malzeme üreticileri, İNDER’in düzenlediği Sapanca Toplantıları’nda bir araya geldi. Toplantıda konuşan İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, sektörde en önemli noktanın tüketici talepleri olduğunu belirterek, bu isteklerin emir olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’de konut açığı fazla olduğu için bu taleplerin fazla dikkate alınmadığını kaydeden Durbakayım, “İnşaat sektörünün son kullanıcının kararlarını ciddiye alması gereken bir döneme girdik. Çünkü yaptığımız konutları onlar kullanacak” dedi.
Üretimde ulusal marka kullanmanın önemine de değinen Durbakayım, “Hem ülke ekonomisi açısından hem de nihai tüketiciye olan saygımızdan dolayı böyle olması gerek. Ayrıca biz ulusal marka dendiğinde sadece İstanbul’daki üretimi baz alıyoruz. Oysa Anadolu’da kaliteli bir üretim söz konusu” diye konuştu.
Aralarında DAP Yapı Başkanı Ziya Yılmaz, Canan Yapı Başkanı Necati Yazıcı ve Yapı Endüstri Merkezi Genel Müdürü Barış Onay’ın da bulunduğu çok sayıda sektör temsilcisinin bir araya geldiği toplantıda yeni işbirliklerinin de ilk adımları atıldı.

Sinpaş’ın Bosphorus’u tek başına bir kent

Haberin Devamı


Hayata yakın proje geleceğin adayı oldu
Torunlar GYO’nun Başakşehir’de rezidans, AVM, ofis ve otelden oluşan konsepti ile Türkiye’nin en büyük karma projesi olmaya hazırlanan “Mall of İstanbul” projesi, Türkiye’den sonra yurtdışında ilgi uyandırdı. Mall of İstanbul, dünyanın önde gelen perakende ve eğlence sektör dergisi Retail&Leisure’ın düzenlediği The Global RLI Awards 2011’de, “Geleceğin Projesi” kategorisinde aday gösterildi.
Projede yeni yaşam trendlerinin doğru analiz edildiğini dile getiren Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, “Ev sahiplerimiz hayatı tam kapılarının önünde bulacaklar. Bu nedenle ödül için en güçlü adayın bizim olduğumuza yürekten inanıyorum” diye konuştu.


Sinpaş’ın Bosphorus’u tek başına bir kent

Haberin Devamı

KAPARİ KONUTLARI
Haziran 2011’de anahtar teslimlerinin yapılacağı Kapari Konutları, Hak Yapı tarafından hayata geçiriliyor. 7 değişik büyüklük ve tipte 154 konutun yer aldığı proje Pendik’te 20 bin metrekare arsa üzerinde kuruldu. Projenin inşaat alanı ise 5 bin 100 metrekare olarak belirlendi.