Ekonomi Şişecam’a Avrupalı ortak geldi

Şişecam’a Avrupalı ortak geldi

24.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası(EBRD), Şişecam şirketlerinden Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret AŞ’ye ortak oluyor.

Şişecam’a Avrupalı ortak geldi

İstanbul’da düzenlenen basın toplantısıyla açıklanan anlaşmaya göre Paşabahçe Cam’ın yüzde 15,44 hissesi için 125 milyon euro ödeyecek olan EBRD, Türkiye’de şimdiye kadar yaptığı en büyük öz sermaye yatırımını gerçekleştirmiş olacak.
Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman, satış anlaşmasının şirketin halka arz planlarını değiştirmediğini belirterek, “Aksine bu konudaki arzumuzu daha da güçlendirmiştir” dedi. Anlaşmasının staratejik bir adım oldğunu ifade eden Kırman, elde edilen hisse bedelinin şirketin ileriye yönelik sürdürülebilir yatırımları için kullanılacağını söyledi.

Şirket değeri 1.1 milyar $
Kırman, üretim kapasitesi ve global pazardan aldığı yüzde 12’lik payla dünyanın en büyük üçüncü cam ev eşyası üreticisi olan Paşabahçe Cam’ın uluslararası alandaki şirket değerinin 810 milyon euro (1.1 milyar dolar) olduğunu ifade etti. EBRD Türkiye Direktörü Michael Davey ise Türkiye’de yatırım yapmak için girişimleri olduğunu, Şişecam şirketlerinin dikkatlerini geçen en köklü şirketler olduğunu söyledi.