Ekonomi Son 4 gün borsada çıkış durdu, dönüş başladı

Son 4 gün borsada çıkış durdu, dönüş başladı

17.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı (SPK) Vahdettin Ertaş, 22 Mayıs’tan bu yana hisse piyasalarından çıkışın 1.5 milyar doların üzerinde olduğunu belirterek, “Son beş iş gününün dördünde çıkışlar durdu, geri dönüşler başladı” dedi

Son 4 gün borsada çıkış durdu, dönüş başladı

CNBCe’ye konuşan Ertaş, 22 Mayıs’taki ABD Merkez Bankası’nın (FED) açıklamasının ardından sermaye piyasalarında yaşanan dalgalanmayı değerlendirerek, “Türkiye’de endeksle ilgili kısımda yüzde 18 civarında gerileme var. Brezilya’da bu oran yüzde 9.31, Çin’de yüzde 11, Rusya’da ise yüzde 9” dedi.

Haberin Devamı

SPK incelemesi
Ertaş, “Dalgalı sürecin kısa sürede sonlanacağını düşünüyorum, kalıcı olmayacağını tahmin ediyorum çünkü piyasa FED’in açıklamalarına gereğinden fazla reaksiyon gösterdi . Volatilitenin yine de önceki dönemlere kıyasla yüksek olacağı bir dönem yaşayacağız” diye konuştu.
Piyasalardaki dalgalanma sırasında SPK’nın başlattığı incelemesini değerlendiren Ertaş, “Mevcut ve potansiyel yatırımcıları korumak adına SPK’nın iş başında olması doğal. Başka bir şey yok” dedi.
Ertaş, “İstediğimiz bilgi ve belgeleri Türkiye’den temin ettik, bazı yatırımcıların yurtdışı kaynaklı olduğunu belirledik” diye konuştu.

Turkcell ek süre istedi
Vahdettin Ertaş, halen Turkcell Yönetim Kurulu’nda atadıkları üç bağımsız üyenin bulunduğunu hatırlattı ve en kısa süre içinde iki bağımsız üye daha atayacaklarını söyledi. Ertaş, “Torba yasa Resmi Gazete’de yayımlanınca kanunun bize verdiği yetkiyi kullanacağız. Üç üyeye ek olarak iki üye biz atayacağız, iki üye de ortaklardan isteyip yediye tamamlayacağız” dedi.
Bu arada Çukurova Grubu, ABD’de temyiz davası sonuzlanana kadar Altimo’ya yapacağı 1.6 milyar dolarlık ödeme için ek süre uzatımı başvurusu için Privy Council’e başvurdu. Privy Council, 23 Temmuz’da tarafların sözlü savunmalarını alacak.