Ekonomi Sönmez: Vergi indirimi ve verimlilikle ayaktayız

Sönmez: Vergi indirimi ve verimlilikle ayaktayız

22.07.2010 - 00:40 | Son Güncellenme:

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, ‘Bursa’nın en büyük 250 şirketi araştırmasının’ sonuçlarını açıklarken, şirketlerin geçen yıl sağlanan vergi kolaylıkları ve verimlilikle ayakta kaldığını vurguladı

Sönmez: Vergi indirimi ve verimlilikle ayaktayız

Rekabet gücünü artıracak yeni büyüme stratejisine ihtiyaç duyduklarını dile getiren Sönmez şunları söyledi:
“Vergiden sosyal güvenliğe, girdi maliyetlerinden teşviklere kadar, rakiplerimizle rekabette bizi en azından eşit seviyeye getirecek düzenlemelere ihtiyacımız var. Bunun için gerekli kaynağı, başta kayıt dışıyla mücadele olmak üzere, ekonomideki kara delikleri kapatarak bulabilmek mümkün.”
Sönmez, siyasi otoritenin, küresel krizden çıkış stratejisini dünyada ilk uygulayan yönetimlerden biri olarak takdir toplandığına değinerek, “Bugün karşımızda yeni bir fırsat penceresi vardır. Eğer hükümetimiz, Türkiye ekonomisi için yeni bir başarı hikayesi yazmak istiyorsa, reformlarla bezenmiş yeni bir büyüme stratejisi uygulamalıdır” diye konuştu.
Bilişim Vadisi’nin kurulma ihtimali olan kentlerden birinin Bursa olduğunu hatırlatan Sönmez, “Ama Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün memleketinin Kocaeli olduğunu düşünürsek, çok fazla şansımız yok gibi. Ama Kocaeli’nin de doğru alternatiflerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Seçilen yer, doğru bir yer” dedi.

Haberin Devamı

Sönmez: Vergi indirimi ve verimlilikle ayaktayız