Ekonomi Süt ürünleri lisanslı depoya giriyor

Süt ürünleri lisanslı depoya giriyor

28.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Süt ürünleri lisanslı depolarda korunacak. Bu sayede hem ürünlerin güvenli bir şekilde depolanması hem de ticaretin kolaylaşması hedefleniyor.

Süt ürünleri lisanslı depoya giriyor

Konuyla ilgili tebliğ dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

‘Disiplin gelecek’

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Başkanı Tarık Tezel, düzenlemeyi desteklediklerini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Artık ülkemizde de gelişmiş piyasalardaki borsalara kote sertifikalı stok yönetimi düzeni ile standartları belirlenen süt ürünlerinin emniyetli ve uygun koşullarda depolanması, özellikle kayıt dışı ile mücadelede, kayıtlı, kalite ve miktarı izlenebilir, devlet güvencesine sahip ürün senetleri vasıtasıyla, haksız rekabeti önleyecek, ticareti kolaylaştıracak, disiplin altına alınmış bir piyasa düzenini sağlayacaktır. Dolayısı ile yayınlanan tebliğin sektörün kurumsallaşmasına da ciddi bir katkısı olacağından bu önemli uygulamayı memnuniyetle karşılıyoruz.”

Haberin Devamı

‘Fiyata yansır’

Türkiye Ziraatçiler Derneği (TZD) Başkanı Hüseyin Demirtaş, Milliyet’e yaptığı açıklamada, özellikle süt ve süt ürünleri gibi çabuk bozulan gıdalarda lisans depoculuğu önemsediklerini belirterek, “Lisanslı depoculuğu destekliyoruz ve önemsiyoruz ama bu değişiklik tüketici açısından da fiyatlara yansıyacak demektir. Lisanslı depoculuk halkın sağlığı için elbette çok önemli ve önceliğimiz sağlık. Lisanslı depoculuğa yer verilmesi, nakliye dahil önemli bir gelişme” dedi. l CENGİZ MERT AKSEKİLİ Ankara