Ekonomi Taşlıca ‘Gelecek Turizmde’  ile yeniden keşfediliyor

Taşlıca ‘Gelecek Turizmde’  ile yeniden keşfediliyor

24.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’de deneyim odaklı sürdürülebilir seyahat rotaları oluşturan “Gelecek Turizmde”, Muğla’da Akyaka ve Köyceğiz’in ardından üçüncü sürdürülebilir turizm rotasına Taşlıca’yı ekledi.

Taşlıca ‘Gelecek Turizmde’  ile yeniden keşfediliyor

ÇİSİL DEMİR Muğla - Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığında yürütülen “Gelecek Turizmde” programıyla binlerce yıllık tarihe tanıklık eden köy yeniden keşfediliyor. Proje kapsamında kadınların güçlenmesi ve yeni istihdam olanakları yaratılarak yerel kalkınmaya katkı sağlanması hedefleniyor. Gelecek Turizmde’nin paydaşları, yeni turizm rotasını yerinde tanıtmak üzere Taşlıca’da bir araya geldi. Etkinlikte Michelin yıldızlı Şef Maksut Aşkar, misafirlerine tamamen Taşlıca’nın yerel ürünleriyle hazırlanan lezzetler sundu.

Haberin Devamı

Projelerin uygulandığı beldelerde hayatına dokundukları tüm kadınların girişimcilik yolculuğunu yakından takip ettiklerini belirten Anadolu Efes Grup Kurumsal İletişim ve İlişkiler Direktörü Selda Susal Saatçi, “Taşlıca gibi Türkiye’nin gizli kalmış cevherlerinden birinin potansiyelini ortaya çıkarmamızla, tarihi ve kültürel mirasın işaretçisi kahverengi turizm tabelalarının yerleştirilmesine de vesile olduk. Modeller yaratmak, bu modeller aracılığıyla da başka girişimlere ilham vererek sosyal etkinin arttığını görmek bize büyük mutluluk veriyor” dedi.