Ekonomi Tavukçuların umudu Ramazan'a kaldı

Tavukçuların umudu Ramazan'a kaldı

13.06.2010 - 12:23 | Son Güncellenme:

.

Tavukçuların umudu Ramazana kaldı

Tavuk eti tüketiminin, et ithalatı nedeniyle giderek azaldığı, umutların ramazana kaldığı bildirildi.

Beyza Piliç Genel Koordinatörü Necmettin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektördeki sıkıntıyı aşmak için fiyatlarda on gün içerisinde ikinci indirimi yaptıklarını söyledi.

Vatandaşların et ithalatının ardından fiyatlardaki indirim nedeniyle kırmızı et tüketimine yöneldiğini ifade eden Çalışkan, bu durumun tavuk eti sektöründe sıkıntı yarattığını kaydetti.

Havaların ısınması ve piknik döneminin açılmasına rağmen, piyasada büyük bir durgunluk yaşandığını vurgulayan Çalışkan, şöyle devam etti: "Uzun zamandır kırmızı etin yüksekliği nedeniyle hareketli bir dönem geçiren sektörümüz, et ithalatının ardından sancılı bir sürece girdi. Sektörümüzü hareketlendirmek için 25 kuruş ile 1 TL arasında değişen oranlarda indirim yaptık. Ancak bu durumda tavukçuların yüzünü güldürmedi. Et ithalatı nedeniyle sıkıntı yaşanan sektörü canlandırmak için fiyatlarda on gün içerisinde ikinci bir indirim yaptık. Umarım bu indirim sayesinde tavukçularımızın yüzü güler." Çalışkan, hafif ve sağlıklı olması nedeniyle çok fazla tercih edilen tavuk etinin satışının ramazanda artmasını umut ettiklerini söyledi.

Durgunluğu ramazan sayesinde aşmayı beklediklerinin altını çizen Çalışkan, indirimlerin bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.