Ekonomi Tekno şov başlıyor

Tekno şov başlıyor

07.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2020 kapılarını açıyor. 7-10 Ocak 2020 tarihleri arasında ABD Las Vegas’ta açık kalacak olan fuara bu yıl da ilginç teknolojiler damga vuracak.

Tekno şov başlıyor

Fuarda 5G’li cep telefonlarından transparan Ultra HD TV’lere kişisel drone’lara kadar farklı teknolojileri görmek mümkün olacak. Sayısız kategoride televizyondan kulaklığa, bilgisayardan ev cihazlarına kadar pek çok ürün sergilenecek.

Haberin Devamı

Radyodan kablosuz şarj

Kablosuz şarj konusunda yeni araştırmalar sürüyor. CES 2020’de Guru adlı startup, yüksek frekanslı radyo dalgalarını kullanarak kablosuz bir şarj sistemi kurduğunu açıkladı. Firma fuarda üç tane prototip modelini sergiliyor. Üç prototipin ilki olan masaüstü şarj sistemi birkaç metreye kadar mesafedeki her cihazı şarj edebiliyor. Oda versiyonu daha geniş alanda hizmet verebiliyor. Roomba gibi bir robot versiyonu ise geniş bir alanda dolaşarak bütün akıllı ev cihazları, kameralar ve sensörlerin kablosuz olarak şarj edilmesini sağlıyor.

Tekno şov başlıyor

292 inç’lik dev TV

Fuar öncesinde pek çok yeni ürünün de lansmanı yapıldı. Samsung, Q950 8K QLED TV modelini piyasaya çıkardı. Q950, yüzde 99’a yakın ekran gövde oranı oluşturmak için ekranın çevresindeki çerçeveyi pratik olarak ortadan kaldırıyor. Bu oran piyasadaki en büyük ekran gövde oranı olarak dikkat çekiyor. Yaklaşık 3-5 metre mesafeden izlendiğinde tüketiciler, çerçevelerin kaybolduğu bir Infinity ekran etkisi yaşıyor. Böylece TV ve çevresi arasındaki sınırları ortadan kaldıran bir izleme deneyimi ortaya çıkıyor. Buna ek olarak Q950’nin tüm ekran boyunca kalınlığı sadece 15 milimetre. Tamamen düz ve siyah bir panelle gelen Q950, bir TV ünitesi üzerine yerleştirildiğinde veya duvara monte edilerek kullanıldığında daha iyi bir izleme deneyimi sunuyor. Samsung aynı zamanda dünyanın en büyük duvar TV’sini de tanıtıyor. 292 inç’lik televizyon, boyutu ve parlaklığıyla da dikkat çekiyor. Wall MicroLED TV, bugüne kadar CES’te görülen en büyük TV olma özelliğini taşıyor. Televizyonun 88, 93, 100 ve 150 inç’lik boyutları da bulunuyor. Ayrıca Samsung cep telefonunda Galaxy Note 10 Lite ve S10 Lite modellerini lanse etti. İki telefon da 6.7 inç’lik ekrana sahip.

Haberin Devamı

Tekno şov başlıyor

Tekno şov başlıyor

Yeni elektrikli oto

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW, fuarda i3 Urban Suite modeliyle geleceğin şehir içi ulaşım ihtiyaçlarına yönelik yaklaşımını ortaya koyuyor. BMW i3, premium kompakt segmentte dünyanın en çok satan elektrikli otomobili olmuştu. BMW Group şimdi de tamamıyla araç içi yolcunun ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilen BMW i3 Urban Suite ile ezberleri bozuyor. Sürücü koltuğu ve gösterge paneli hariç tam bir dönüşüm geçiren standart BMW i3, içinde iyi zaman geçirme hissi uyandıran davetkar aynı zamanda yolcunun tercihine göre rahatlık, eğlence ya da çalışma imkanı sunan geniş bir iç mekana kavuştu. Bunu başarmak için arka mekanda geniş bir koltuk, ayak dayama platformu, tavandan aşağıya uzanan elektronik ekran ve kişisel ses bölgesi gibi pek çok değişime sahne olan BMW i3 Urban Suite, yolcusuna adeta bir butik hotel rahatlığı sunuyor.

Haberin Devamı

Tekno şov başlıyor

Daha iyi uyku için

Fransız startup UrgoTech’in geliştirdiği Urgonigth ile uykusuzluk çekmek tarihe karışacak. Urgonight kafa bandıyla gün içerisinde beyninizi eğitip daha iyi uyku çekmesini sağlayacaksınız. Elektroensefalografi yani beyin çizgesi yöntemini kullanan cihaz, kişisel beyin egzersizini bir aplikasyon üzerinden sağlıyor. Uygulama beyin dalgalarını göstererek kişisel eğitimler yaratıyor. Mobil uygulamayla gelişiminizi de takip edebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Tekno şov başlıyor