Ekonomi TESEV 'Medya ve Demokrasi'yi tartışacak

TESEV 'Medya ve Demokrasi'yi tartışacak

08.05.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

TESEV 'Medya ve Demokrasi'yi tartışacak

TESEV Medya ve Demokrasiyi tartışacak

TÜRKİYE Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'nın (TESEV), Milliyet ve Sabah gazetelerinin işbirliği ile Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Eski Genel Direktörü Peter Galliner ve Dr. Mehmet Kabasakal'ın yönetiminde düzenlediği "Medya ve Demokrasi" konulu konferans yarın başlayacak. The Marmara Oteli'nde yapılacak konferans, 10 Mayıs günü sona erecek.
Medyanın, demokrasinin yerleşmesi ve kökleşmesinde, hükümetler ve ilgili kurumlar arasındaki ilişkilerin de ele alınacağı toplantılarda Türkiye'deki medyanın sorunları üzerinde de durulacak.
Birinci gün gerçekleşecek toplantıların ilkinde "Hızlı değişim dönemlerinde medya" konusu ele alınacak ve çok partili demokrasinin gelişmesinde medyanın ve özgür haberciliğin taşıdığı önem vurgulanacak. Bu toplantıya oturum başkanlığını Uluslararası İletişim Enstitüsü Başkanı Prof.Henri Pigeat yapacak. Öğleden sonra yapılacak ikinci oturumda ise "Medya, güç ve devlet" konusu işlenecek ve konuşmacı olarak aralarında Financial Times'dan Malcolm Rutherfold, International Herald Tribune'den William Pfaff, La Repubblica gazetesi yönetim kurulu üyesi Dr.Piero Ottone'nin de bulunduğu uluslararası basın yayın kuruluşlarının temsilcileri katılacak. İlk günün son toplantısında ise "Basın özgürlüğü ve terörizm" konuşulacak.


Konferansın ikinci gününde "Türkiye'de basın özgürlüğü" konusu tartışılacak. Peter Galliner'in oturum başkanlığını yapacağı son toplantıya Prof.Korkmaz Alemdar, Okay Gönensin, Zafer Mutlu, Derya Sazak ve Haluk Şahin konuşmacı olarak katılacak. Konferansın kapanış konuşmaları ise IPI Eski Genel Direktörü Peter Galliner TESEV Genel Direktörü Dr.Mehmet Kabasakal ve yayıncı Lord Weidenfeld tarafından yapılacak.
Konferans konularının dışında TESEV ayrıca 9 Mayıs Cuma akşamı "İslam ve Medya" başlıklı bir toplantı daha yapıyor. Prof.Binnaz Toprak'ın yöneteceği toplantıya konuşmacı olarak Yazar David Pryce Jones katılacak.