Ekonomi TREDAŞ yetkilileri üniversite öğrencileri ile buluştu

TREDAŞ yetkilileri üniversite öğrencileri ile buluştu

11.01.2018 - 17:56 | Son Güncellenme:

Şirket, Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü tarafından düzenlenen Bir Fincan Kariyer etkinliğine katıldı.

TREDAŞ yetkilileri üniversite öğrencileri ile buluştu

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) yetkilileri, Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (The Institute of Electrical and Electronics Engineers - IEEE) tarafından düzenlenen Bir Fincan Kariyer etkinliği kapsamında üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

TREDAŞ'ın açıklamasına göre, IC İÇTAŞ Enerji, Trakya bölgesi ve Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri ile yoğun ilgi gören iş birliği başlattı. TREDAŞ da bu kapsamda, Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsünce düzenlenen "Bir Fincan Kariyer" etkinliğine katılarak üniversite öğrencileri ile buluştu.

Yetkililer, IC İÇTAŞ Enerji ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliğiyle "Ver Elini Üniversite, Gelecek IC Enerjide" sloganıyla başlatılan çalışmalar çerçevesinde Türkiye'de çeşitli üniversitelerin elektrik, elektrik ve elektronik bölümleri ile mühendislik kulüplerine ziyaretler gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda TREDAŞ yetkilileri, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileriyle IEEE tarafından düzenlenen "Bir Fincan Kariyer" etkinliğinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Genç mühendis adayı öğrenciler, TREDAŞ yetkililerine enerji sektörü ile ilgili beklentilerini, sektöre bakış açılarını ve kariyer olanaklarını rahat bir ortamda, çay ve kahve eşliğinde sordu.

Öğrencilere, IC İÇTAŞ Enerji'de ve TREDAŞ'ta kariyer olanakları, mühendislik fakültelerinden mezun olmuş ve IC İÇTAŞ Enerji'de çalışan kadınların sektöre bakış açıları ve deneyimleri, uygun iletişim ortamında aktarıldı.

Proje, kadın mühendislerin enerji sektöründe istihdam edilmelerinde süregelen dengesiz dağılımın giderilmesinde özellikle katkı yaratmayı ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın eşit fırsatlar sunulmasını mümkün kılmayı; gerek sahada gerekse yöneticilik pozisyonlarında, kadınların aktif rol almalarını sağlamayı hedefliyor.