Ekonomi Tüketici ilgisi yatırıma yöneltti

Tüketici ilgisi yatırıma yöneltti

13.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tüketici tercihlerinin cep telefonunda fiyatları daha hesaplı olan orta segmente yoğunlaşmasıyla satışları artan yerli üretici Reeder, kapasite artırımına karar verdi.

Tüketici ilgisi yatırıma yöneltti

Reeder Yönetim Kurulu Başkanı Uygar Saral, enflasyonun etkisiyle tüketicinin cep telefonu ve diğer teknolojik ürünlerde orta segmente yöneldiğini söyledi. Saral, “5 bin TL’ye sattığımız telefonu rakiplerimiz en az 8-10 bin TL arasında fiyatlara satıyor. Bütçesini düşünen tüketiciler bizi tercih ediyor. Yıllık üretim kapasitemiz telefon bazında şu anda 1 milyon adet. Diğer teknolojik ürünlerimiz de yaklaşık 2 milyon civarında. Kapasitemizi yeni yılda en az üç kat artırıp yıllık 9 milyona yükselteceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Saral, ihracatları hakkında da bilgi vererek, Kıbrıs, İngiltere, Ukrayna ve Romanya’ya ihracat yaptıklarını, kapasite artışıyla ihracat pazarlarını da genişleteceklerini kaydetti.

150 mağaza açacak

Reeder mağaza sayısını da artırmak için harekete geçti. Saral, 2023 yılında 150 mağaza açacaklarını açıklayarak, “Şu anda Türkiye’de 74 mağazamız var. Yıl sonuna kadar 100 şube sayısına ulaşacağız. 2023’te 250 mağaza olacağız. Ayrıca üretimimizi çeşitlendiriyoruz. Yakın zamanda ürün portföyümüze drone, scooter ve güneş panelini de ekleyeceğiz” diye konuştu.

Uygar Saral, yapay zeka üzerine çalışmalar yaptıklarından da bahsederek, şunları söyledi: “En heyecan verici çalışmamız ise Barcelona’da lansmanını yapmaya hazırlandığımız ve 150 bin TL’ye satacağımız ultra güvenli telefon olacak. İçinde neuroscience temelli bir güvenlik teknolojisi olacak. Bu telefon tamamen yüksek teknoloji bir ürün. Şu anda telefonlarda kullandığımız güvenlik teknolojilerinin aslında pek de güvenli olmadığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Reeder markalı bu ürünümüzün tüketiciye satışı 2023 Kasım ayında başlayacak.”

Haberin Devamı

2500 kız öğrenciye kodlama eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Reeder tarafından imzalanan iş birliği protokolü kapsamında “Reeder ile Kızlar Kodlar Projesi” hayata geçiriliyor.

Reeder Kurucu Ortağı Sezen Sungur Saral, kadının kalkınmadaki rolü hakkında farkındalık oluşturmayı ve bunu yaygınlaştırmayı bir amaç edinerek kadın çalışan oranını yüzde 55’e ve kadın hissedar oranını ise yüzde 63’e yükselttiklerini söyledi. Sezen Sungur Saral, ‘Kızlar Kodlar’ projesiyle ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

“Kız öğrencileri geleceğin başarılı kadın yazılımcıları, mühendisleri ve bilim insanları olmaları için destekleyen proje, ilk olarak Samsun, İstanbul, Manisa, Mersin ve Gaziantep illerinde uygulanacak. Kızlar Kodlar projesiyle mesleki ve teknik Anadolu lisesinde öğrenim gören 12-18 yaş aralığında en az 2 bin 500 kız öğrenciye ulaşılacak. Kız öğrencilere, okul yönetimi ve öğretmenleri aracılığı ile çevrimiçi eğitim portalı reelab.com.tr üzerinden bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik disiplinlerini bütünleşik olarak ele alan STEAM eğitimi verilecek. Reelab.com.tr eğitimlerini ve sınavını başarıyla tamamlayan, 250 kız öğrenciye, her ilde iki gün sürecek uygulamalı yüz yüze atölyeler ile öğrenilen teorik bilgileri pratiğe dönüştürme ve ilk prototiplerini üretme imkanı sunulacak. Hem teori hem de uygulamalı eğitimlerini tamamlayan öğrenciler proje aşamaları sonucunda birer maker haline gelerek, kendi kendine kodlama, tasarım yapma ve yazılım geliştirmeye yetkin bireyler olacaklar. Ayrıca Reeder’ın staj ilanlarına başvuru yapan kız öğrenciler, önceliklendirilerek Reeder’ın bünyesinde staj yapma imkanı bulacak.”