Ekonomi Turizmci KOBİ desteği istiyor

Turizmci KOBİ desteği istiyor

27.03.2009 - 00:54 | Son Güncellenme:

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, hükümetin bir an önce turizmcileri KOBİ kapsamına alması gerektiğini söyledi

Turizmci KOBİ desteği istiyor

 Ulusoy,  “Bize nefes vermeyi sağlayın. Halkla insanları birleştiren biziz. Dünyadaki ekonomik daralma maalesef bizi de etkileyecek” dedi.
Başaran Ulusoy başkanlığındaki TÜRSAB üyesi turizmcilerin Milliyet’le sekizinci buluşması Hilton Oteli’nde gerçekleşti. Doğan Gazetecilik Reklam Grup Başkanı Viki Habif’in ve Milliyet gazetesi yazarları Güngör Uras, Meral Tamer, Hurşit Güneş ve Serpil Yılmaz’ın katıldığı  buluşmada turizm konuşuldu.  Ulusoy krizde turizm sektörüne hiçbir destek verilmediğini, sektörün ülkeyi birleştirici, bütünlüğü sağlayıcı özelliklerinin olduğunu kaydetti.

‘Müze kart alın’
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB’ın ortaklaşa yaptığı müze kart projesinin çok başarılı olduğunu kaydeden Ulusoy, “Müze kart çok önemli bir projedir. Ülkemdeki 315 müze ve ören yerini vatandaşla buluşturmuş, daha doğrusu tapusuna sahip çıkmasını öğretmiştir” diye konuştu.
Erken rezervasyon kampanyasının mutlaka devam etmesi gerektiğini ifade eden Ulusoy, “Benim vatandaşım yüzde 40-50’lere varan indirimle karşı karşıya. Memnun mudur, memnundur. Ben memnun muyum, hayır, çünkü arzu ettiğimiz sayıya daha gelmedik” şeklinde konuştu.
Ulusoy talih oyunlarının yabancılara açık şekilde serbest bırakılması gerektiğini vurgulayarak, “Talih oyunları Türkiye’de açılmalı. Nerede olacağına hükümet karar verecek. Kamu vicdanını yaralamayan, ocakların sönmesine yer vermeyen yalnız yabancıların geleceği talih oyunlarının oynanmasına evet” dedi.

Haberin Devamı

‘Kriz turizmin lig atlaması için fırsat’
Milliyet yazarı Meral Tamer krizin Türkiye’yi teğet geçmediğini, bodoslama gittiğini belirterek şöyle konuştu:
“Daha nereye kadar gideceği de belli değil. Ancak turizm verilerine baktığımda turizm sektörü 2008’in son çeyreğinde düşüş göstermemiş. Ben bu krizi Türkiye’nin turizmde lig atlama şansı olarak görme eğilimindeyim.
Ama ben her zaman Pollyanna’yım. Çok küçük yaşta annemi babamı kaybettim. Dünyanın ortasında tek başına kalıverdim. Ondan sonra da hayata tutunabilmek için hep bardağın dolu tarafını gördüm, başka çarem yoktu. Hep gülerim yani. Düşündüm ki turizmin bir başka lige sıçraması için bu kriz çok önemli.”

Gelibolu’da alan kılavuzuna tepki
Başaran Ulusoy, Gelibolu’da tur şirketlerine ‘alan kılavuzu alma zorunluluğu’ getirildiğini belirterek, buna tepki gösterdi. Ulusoy, şöyle dedi:
“42 bin gencimizi Çanakkale’ye taşıyan, 81 vilayetten kızımızı, gencimizi aynı otobüsle taşıyıp yemeğini, sigortasını veren biziz. Orman Bakanlığı kılavuz sistemi çıkarmış. Kılavuz almadan gezmeye izin yok. Bir de kılavuz çıktı karşımıza. Bazı düşüncelerle, bazılarına artık yeter diyoruz. Gelibolu Atatürk’ün dev olduğu, Türkiye’nin ön-
sözünün yazıldığı bir yer. Orayı ilgi odağı haline getiren insanlara, şimdi ‘kılavuz almadan giremezsiniz’ deniliyor. Orada dur yolcu yazıyor, biz yabancıya dur dedik, kendimize demedik ki!”