Ekonomi Türkiye’ye havalı güven yatırımı

Türkiye’ye havalı güven yatırımı

12.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

SunExpress, Antalya Havalimanı’nda uçak bakım - onarım merkezi kuracak. CEO Bischof, “Bu yatırımla ekonomiyi destekleyecek ve bölgeye güvenimizi göstermiş olacağız” dedi.

Türkiye’ye havalı güven yatırımı

Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in CEO’su Jens Bischof, Antalya’ya uçak bakım - onarım merkezi için ciddi miktarda yatırım yapacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Bischof, AA’ya yaptığı açıklamada, Antalya Havalimanı’nda yapacakları yatırımına ilişkin bilgi verdi.

Turizmde rekor

Uçak bakım - onarım merkezi projesinin, onay aşamasında olduğunu aktaran Bischof, ruhsat alımına bağlı olarak bu yıl içinde temel atıp, 2021 - 2022 sezonunda hizmete açmayı öngördüklerini söyledi.

Söz konusu merkezin Antalya’da ilk olacağını ve ilk etapta kendi uçaklarına sonrasında ise diğer firmalara hizmet vereceğini anlatan Bischof, “Antalya bölgesine ciddi miktarda yatırım yapacağız. Bu yatırımla hem yerel ekonomiyi desteklemiş hem de bu bölgeye duyduğumuz koşulsuz ve tam güveni göstermiş olacağız” diye konuştu.

Türk turizm sektörü için 2019’un rekor yılı olacağına dikkati çeken Bischof, yılın 5 ayında Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11.3 artışla yaklaşık 12.8 milyona ulaştığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Yabancı turist sayısındaki artışın SunExpress rakamlarına da yansıdığını kaydeden Bischof, “Bu yıl hem SunExpress hem de Türkiye için rekor yıl olacak. Henüz yaz bitmedi ancak çok doğru bir patikada ilerliyoruz” dedi.

Turist getiren uçağa teşvik

SunExpress CEO’su Bischof, yurt dışından turist getiren tur operatörlerine verilen teşviklerin hava yolu şirketlerine de verilmesi gerektiğine dikkati çekerek, teşvik sisteminin Türk turizm endüstrisi açısından çok önemli bir rol oynadığını söyledi.

Türkiye için zorlu geçen 2016 ve 2017’de birçok havayolu şirketi ülkeyi terk ederken SunExpress’in kapasitesini artırmaya devam ettiğini aktaran Bischof, şöyle devam etti:

“Bunun için herhangi bir teşvik yoktu. Kalmak ya da gitmek yönetimimiz açısından gerçekten zorlu bir karardı. Türkiye’ye inanıyoruz, burası bizim evimiz ve yerel turizm endüstrisini beslemeye devam edeceğiz, ancak burada doğru dengenin kurulmadığına inanıyoruz. Teşvikler çok önemli ve en kritik kısma, turist getiren hava yolu şirketlerine de verilmesi gerekiyor.”