Ekonomi Türkiye’ye yatırım yapan kazanır

Türkiye’ye yatırım yapan kazanır

01.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rolf König, “Türkiye’ye yatırım yapanın kazanır. Biz Türkiye’deki bu potansiyeli biliyorduk. Türkiye’ye yatırıma devam edeceğiz. Türkiye’nin heyecanlı ve genç nüfusuyla bunu başaracağız” dedi.

Türkiye’ye yatırım yapan kazanır

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TD-IHK) 15. kuruluş yılı vesilesiyle Berlin Büyükelçiliği’nde düzenlenen etkinlikte konuşan, König, Türk Alman dostluğu için siyaseti konuşmadıklarının altını çizerek, “Bu iki ülkenin yararına siyaset değil iş yaptık” diye konuştu.

‘AB Türkiye’ye muhtaç’

Eski Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, “Türkiye hiç şüphesiz ekonomik ve kültürel olarak Avrupa’nın vazgeçilmez bir parçasıdır. Hiç şüphesiz Batı ittifakının bir parçasıdır. Türkiye olmadan birliğin geleceği yok” dedi. Verheugen, Türkiye ne yaparsa yapsın her zaman haksız olarak görüldüğünü vurgulayarak, Türkiye’nin güvenlik konusundaki endişeleri yeterince anlaşılmadığını kaydetti. Verheugen, “Türkiye AB’ye mutlaka üye olmalıdır çünkü Türkiye’ye ihtiyacımız var” dedi.