Ekonomi Türkiye’yi üretim üssü yapma hedefi

Türkiye’yi üretim üssü yapma hedefi

07.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

YASED Başkanı Aksoy, “Üyelerimizin üçte biri çevre ülkelere Türkiye’den hizmet veriyor. Her geçen gün daha fazla üyemiz Türkiye’nin ‘üs’ fonksiyonunu güçlendirmeyi planlıyor” dedi.

Türkiye’yi üretim üssü yapma hedefi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) 43. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, Türkiye’de bulunan veya yeni yatırım yapmayı planlayan yatırımcılardan en temel beklentilerinin de “Yatırım kararlarını alırken ülkemizi küresel ve bölgesel üretim üssü olarak konumlandırmaları, yatırımlarını tamamlayacak güçlü bir Ar-Ge altyapısını inşa etmeleri” şeklinde açıkladı.

Haberin Devamı

YASED Başkanı Engin Aksoy da Türkiye yatırım ortamının tanıtımına ve daha fazla uluslararası doğrudan yatırım çekilmesine en fazla katkı sağlayan unsurun, uluslararası yatırımcıların yatırım ve büyüme haberleri olduğunu dile getirdi. Aksoy, “Ülkemizin bölgesel bir üretim ve hizmet merkezi olması hedefi çerçevesinde, üyelerimizin üçte biri çevre ülkelere Türkiye’den hizmet veriyor, her geçen gün daha fazla üyemiz de Türkiye’nin ‘üs olma’ fonksiyonunu güçlendirecek hizmetleri gündemlerine almayı planlıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu da Türkiye’nin 2003 yılından bu yana 262 milyar dolar yatırım çektiği bilgisini paylaştı.