Ekonomi Türkmen gazında son adım

Türkmen gazında son adım

25.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türkmen gazında son adım

Türkmen gazında son adım

BAŞBAKAN Mesut Yılmaz, Türkmenistan'a yapacağı ziyarette Cumhurbaşkanı Türkmenbaşı'na doğal gazın hangi yolla olursa olsun alınacağını iletecek. Başbakan Yılmaz, 26 - 28 Aralık tarihli Türkmenistan gezisinde, bir süredir tartışma konusu olan Türkmen doğalgazının Türkiye'ye getirilmesi konusunda Türkiye'nin kararlılığını anlatacak ve doğalgazın getirilmesi konusunda Hazar Denizi veya İran üzerinden boru hattı döşenmesi alternatifleri üzerinde duracak.
Devlet Bakanı Ahad Andican, boru hattı konusunda Türkmenistan'ın kararı yanında ABD'li şirketlerinin tavrının da önemli olacağını dikkat çekerek, "Ziyaretimizde, doğalgazın iki yoldan biriyle getirilmesini kesinleştireceğiz. Öncelik hangisinde olur, bunu görüşmeler netleştirecek" diye konuştu.
Öte yandan Türkmenistan'ın Ankara büyükelçisi Nurmuhammed Hanamov Milliyet'e yaptığı açıklamada İran Cumhurbaşkanı Hatemi'nin Türkmenistan - İran hattının açılış töreni için Aşkabat'a geleceğini hatırlatarak "Biz Türkmenistan - İran bağlantısını sağladık. Siz de artık doğalgazı İran'dan mı yoksa Hazar ve Azerbaycan hattından mı alacağınızı kesinleştirin" dedi.