Ekonomi TÜSİAD’da ‘Özilhan’ gitti ‘Aras’ geldi

TÜSİAD’da ‘Özilhan’ gitti ‘Aras’ geldi

09.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD), olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. TÜSİAD Başkanlığına yeniden Orhan Turan seçilirken, YİK Başkanı Tuncay Özilhan ise başkanlığı Ömer Aras’a devretti. Özilhan, TÜSİAD’da Onursal Başkan olarak görevine devam edecek.

TÜSİAD’da ‘Özilhan’ gitti ‘Aras’ geldi

AYLİN RANA AYDİN -  TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, geride kalan iki yılda yoğun jeopolitik riskler, savaşlar ve küresel ekonomideki sarsıcı değişimler olduğunu hatırlatarak, “Küresel ısınma etkilerini artırarak devam ettirdi. Teknolojik dönüşüm, yapay zeka alanındaki gelişmelerle yeni bir düzeye ulaştı. Aylarca hepimizin gündemini meşgul eden bir seçim süreci yaşadık ve ekonomik sorunlar ağırlaştı. Enflasyonla mücadele için denenen alternatif yöntemler tüm ekonomik parametreleri yerinden oynattı” dedi. Turan, enflasyonla mücadelede para politikasının sosyal politikalar ve maliye politikası ile de desteklenmesini önemsediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

TÜSİAD’da ‘Özilhan’ gitti ‘Aras’ geldi

İlkeler bazında politika

Tuncay Özilhan ise TÜSİAD YİK’e başkanlık yaptığı 2015’ten bu yana yaşanan dönemi değerlendirdi. Özilhan, “Geçtiğimiz dokuz yılda ülkemizde de baş döndürücü bir gündem vardı. Bu derin değişimler dönüşümler karşısında siyasi, ekonomik ve sosyal temellerimizi sağlamlaştırmak gerekiyordu. Dış politikada pazarlıkçı yaklaşımın yerini ilkeler bazında bir politikanın almasından yana olduğumuzu defalarca vurguladım” dedi. Özilhan, şöyle konuştu: “Yüksek enflasyon, TL’nin değerinde istikrarsızlık, düşük tasarruf oranı, cari açık, düşük verimlilik, düşük katma değerli üretim, orta gelir tuzağı, teknolojide geri kalma endişesi, yeşil ekonomiye uyum ihtiyacı nitelikli eleman sorunu ekonomik durumun vazgeçilmez başlıkları idi. Konjonktür ne kadar elverişsiz olursa olsun, geleceği kaybetmemek için uzun vadeli düşünmek, yapısal sorunları ertelemeden çözmek gerekir.”