Ekonomi Tuzla’da proje yaptı yatırımcı kârlı çıktı

Tuzla’da proje yaptı yatırımcı kârlı çıktı

25.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni yatırım bölgesi olarak Tuzla’yı seçen Aydoğan İnşaat, bölgede fiyatların hızla yükseldiğini söyledi. Aydoğanpark’ın yarısını sattığını ifade eden İrfan Aydoğan, yatırımcıların iyi prim elde ettiğini belirtti.

Tuzla’da proje yaptı yatırımcı kârlı çıktı

İstanbul Anadolu yakasının butik projelerinin mimarı Aydoğan İnşaat, Türkiye’nin en önemli marina projesine ev sahipliği yapacak Tuzla’da hayata geçirdiği Aydoğanpark projesiyle yatırımcısının yüzünü güldürdü. 2013’ün son ayında temelleri atılan Aydoğanpark Tuzla, hem ev alıp oturmak hem de yatırım yapmak isteyenlerin büyük ilgisini çekerken, kısa bir sürede projenin yüzde 50’si satıldı. Aydoğanpark Tuzla’da metrekare satış fiyatı ise 2.250 liradan 3 bin liranın üzerine çıkarak alıcısını kısa sürede kâra geçirdi.
Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, satışlarda olduğu gibi inşaatta da hızla ilerlediklerini ifade ederek, ocak ayında temeli attıklarını ve teslimleri ise 2015 Mart ayında yapmayı planladıklarını söyledi.
İrfan Aydoğan, iki etaptan oluşan projenin ilk etabında katları çıktıklarını, ikinci etabın da hafriyatını tamamladıklarını anlatarak, “Burada yeni teknoloji kullanıyoruz. Kule vinçler ve endüstriyel kalıp sayesinde inşaat hızlı ilerliyor. Teslimleri 2015 Haziran’da yapacaktık ama martta yapmayı planlıyoruz. Proje tamamlandığında metrekare fiyatları en az 4 bin lira olur” dedi.
‘Bölge değerlenecek’
Projenin şimdiden yüksek oranda prim yaptığına vurgu yapan Aydoğan, şunları söyledi:
“Tuzla, İstanbul’un en fazla değer kazanan bölgelerinden biri olacak. Bölgeden hızlı tren geçecek, Körfez geçiş köprüsü yapılıyor. Tuzla denize nazır bir ilçe, hâlâ sayfiye yeri gibi. Havalimanı ve sanayiye de yakın. Fiyatlar ise yüksek değil. Özellikle ulaştırma yatırımları ve marina projesi bölgeyi çok cazip hale getirecek. Bu da fiyatların yükselmesine neden olacak. Bizim projemizde bu gelişimi yaşadık ve yatırımlar şekillendikçe bölgedeki değer artışı devam edecek.”
İrfan Aydoğan, projenin sahile çok yakın olması nedeniyle yoğun ilgi gördüğünü anlatarak, “Lokasyonumuz çok iyi. Üst katlardaki evler denizi görüyor. Az katlı bahçeli evlerde oturmak isteyenler de buraya geliyor. Anadolu yakasının merkezi semtlerden gelip daire alanlar oluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Az katlı butik proje

Aydoğanpark Tuzla’da, dairelerin brüt metrekareleri 65-230 metrekare arasında değişiyor. 2+1, 3+1, 3+2 ve 4+2 olarak tasarlanan daireler, birinci sınıf malzemelerle dikkat çekiyor. Tuzla’nın merkezi olan İstasyon Caddesi’nde 19.810 metrekarelik inşaat alanında, 2 parsel üzerine inşa edilen Aydoğanpark Tuzla’da, toplamda 6 blok ve 118 daire bulunuyor. Mahalle hayatını yaşatmak için az katlı ve butik yapının ön plana çıktığı projede fitness, sauna, çocuk parkı, kapalı otopark, çok amaçlı spor sahası, yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu gibi A’dan Z’ye bütün sosyal donatılar yer alıyor. Aydoğanpark Tuzla, İstanbul’un en büyük 7 projesi arasında gösterilen marinaya yürüme mesafesinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Erenköy’de satışa başladı

İrfan Aydoğan, Tuzla’da yeni arsalar için görüşmelerini sürdürdüklerini belirterek, Fenerbahçe’de dönüşüm kapsamında yeni proje yapacaklarını söyledi.
Aydoğan, Erenköy’de Bağdat Caddesi’ne yakın bir konumda Caddepark’ı hayata geçirdiklerini açıkladı. Projede temeli attıklarını ve katlara çıktıklarını dile getiren Aydoğan, “2.500 metrekarelik arsada 14 katta 54 daireden oluşan projenin temelinden kaya çıktı. Bu bizi biraz uğraştırdı ama inşaatın hızında bir sorun yok. Resmi satışlara başladık ve metrekare fiyatlarımız 6-7 bin dolar arasında değişiyor” dedi.

Şubatta yabancılar en çok Antalya’dan konut aldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı Şubat ayı Konut Satış İstatistikleri’ni açıkladı. Türkiye genelinde şubat ayında 82 bin 597 konut satıldığının belirtildiği raporda, yabancılara satılan konut istatistiği de verildi. Buna göre, yılın ikinci ayında yabancılara 1.071 konut satıldı. Şubat ayında yabancılara yapılan konut satışlarında, ilk sırayı 400 konut ile Antalya aldı. Antalya’yı 301 konut satışı ile İstanbul, 61 konut satışı ile Aydın ve Muğla, 57 konut satışı ile Bursa ve 49 konut satışı ile Mersin izledi.
Rapora göre, Türkiye’de bu yılın ocak ayında 87 bin 639 konut satıldı. Şubatta satış sonucu el değiştiren konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 5.8 geriledi. Şubatta konut satışlarında İstanbul, 17 bin 121 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u 9 bin 386 konut satışı ile Ankara, 5 bin 128 konut satışı ile İzmir izledi.

39 bin ev ilk kez satıldı
Aynı dönemde, Hakkari de hiç konut satılmadı. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 6 konut ile Ardahan, 22 konut ile Bayburt ve Bingöl oldu.
Türkiye genelindeki konut satışlarının, geçen ay yüzde 46.1’ini ilk defa satılan konutlar oluşturdu. Şubatta 38 bin 74 konut ilk kez satıldı.

Haberin Devamı

İngiliz’le anlaşınca ihracatı % 300 artırmayı hedefledi

Dünyanın 40 ülkesine jakuzi, küvet ve duş sistemleri ihracatı yapan SRC Yapı, dünyanın en büyük yapı marketi zincirlerinden İngiliz Kingfisher’a mal satmak için son aşamaya geldi. Nisanda İngiliz şirkete ihracata başlayacaklarını ifade eden SRC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, Kingfisher’a ihracat yapmanın ciroyu yüzde 300 artıracağını ifade etti.
Sürücü, şirketin geçen yıl ki cirosunun 70 milyon lira olduğuna değinerek, “Sadece ülkemizdeki 20’ye yakın Koçtaş mağazasına yaptığımız satış ciromuzun yüzde 35’ine tekabül ediyor. Kingfisher daha büyük hacimlerle iş yapıyor” dedi.
Fransa’ya fabrika kuracak
SRC Yapı nisanda ihracata başlama olasılığına karşılık siparişleri iyi yönetme adına tedbir olarak Fransa’da bir büyük depo ve montaj fabrikası kurmak için kolları sıvadı.
‘Nitekim dünyanın epey büyük bir şirketinin siparişlerine yetişmek için sadece Türkiye’den tırla mal göndermek yetersiz kalacaktı’ diyen Sürücü, zaten Romanya ve Bosna Hersek’te ki Kingfisher’lara yılbaşından itibaren kısmen mal vermeye başladıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

‘Daralmadan etkilenmeyiz’

SRC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, bu sene sürekli dile getirilen inşaat sektörü ile ilgili ekonomik kriz öngörülerine yönelik, “Bazı yapı marketler sadece inşaat üreticileri ile çalışıyor. Bu şirketler bu sene alacaklarını tahsil etmekte zorlanacaklar ama bizim gibi tüketiciye direkt dokunan şirketlerin olası daralmadan etkilenme ihtimali pek yok” dedi. Sürücü, ülkede kriz olasılığı için ise, “Artık Türkiye’nin derin ve keskin kırılganlıklar yaşama ihtimaline imkân vermiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Irak’a müdürlük
Türkiye’nin duş sistemleri ve küvet üreticilerinden Src Yapı, Kuzey Irak ve çevresinden gördüğü talep üzerine Irak’ta bölge müdürlüğü kurmaya karar verdi.
Irak ofislerinin önümüzdeki ay içinde açılmasını planladıklarını söyleyen Src Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, “İhracatın yüzde 10’unu Kuzey Irak’a yapıyoruz. Bu sebeple Erbil’de bir komite merkezi elzemdi” dedi.
Şirket bu sene ilk 3 ayda geçen yıl aynı döneme kıyasla cirosunu yüzde 60 artırmış durumda.

Haberin Devamı

Loft daireleri % 25 peşinatla satışa sunuyor

Yüzde 60’ı satılan WRoof projesinde, 1+1 ve 2+1 loft dairelerin satışına başlandı. Erguvan İnşaat- Demirbaş Yapı Ortaklığı tarafından Kurtköy’de hayata geçirilen WRoof projesinde loft dairelere sahip olabilmek için yüzde 25 peşinat verilip, yüzde 75’lik kısım için anlaşmalı bankadan kredi kullanılabiliyor.
Projede alanları 68 metrekare olan 1+1’ler, alanları 80 ila 126 metrekare arasında değişen 2+1’ler, alanları 155 metrekare olan 3+1’ler ve alanları 190 metrekare olan 4+1’ler yer alıyor.
1500 metrekare ticari alanın yer aldığı proje, katlı 2 blokta toplam 206 konut ve 5 adet ticari alandan meydana geliyor. Projenin 2015 yılının Aralık ayında sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

TOKİ, aracı kurum olarak Turyap’ı seçti

TOKİ’nin 24 Şubat 2014 Tarihinde açtığı gayrimenkul satışlarına aracılık ihalesini TURYAP kazandı.
Mülkiyeti Toki’ye ait olan arsa, konut ve işyerlerinden satışa çıkarılacak olanlar Turyap’ın düzenleyeceği açık artırma organizasyonları ile alıcıyla buluşacak.
Turyap alıcılardan açık artırma nihai teklif bedeli üzerinden yüzde 1.24 +KDV hizmet bedeli tahsil edecek. Ayrıca İstanbul ve Ankara’da düzenlenecek açık artırmaları canlı bağlantı ile online olarak takip etmek de mümkün olacak. Katılım şartlarını yerine getirenler ise yine online olarak açık artırmaya iştirak edebilecekler.

Beylikdüzü’nde ikinci etap satışları başlıyor

Karden İnşaat tarafından Beylikdüzü Bahçeşehir Tem bağlantı yolu üzerinde hayata geçirilen Sembol İstanbul projesinin inşaatı hızla devam ediyor. 2. etap satışlarının başladığı projede, % 1 kdv imkânı sunuluyor. Aralık 2015 tarihinde tamamı teslim edilecek projede geliştirilen ödeme sistemi ile 30 ay vade sıfır faiz sağlanıyor.
2 residence, 1 busidence ve 1 alışveriş merkezinden oluşan karma konsepte sahip proje toplamda 1066 daire, 554 ofis ve 44 dükkândan oluşuyor. Çamoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan projede birbirinden farklı tiplerde 1+0,1+1,2+1,3+1 olmak üzere daire tipleri bulunuyor.

‘Sürdürülebilir’ temalı fuar yoğun ilgi gördü

Mimar, iç mimar ve tasarımcıların buluştuğu, yurt dışı iş bağlantılarının yapıldığı ve sektörle ilgili son yenilikleri sunan ZOW Fuarı, ikinci gününde konsept projeler işbirliği ile gerçekleştirdiği ZOW Essentials Seminer Programı ile dikkat çekti. Kültürün Tasarıma olan etkileri ve sürdürülebilirlik temasının işlendiği seminerlerde Red Dot Tasarım Ödüllü İtalyan Tasarımcı ve Mimar Massimo Iosa Ghini, Endüstriyel Tasarımcı Yılmaz Zenger, Prof. Dr. Celal Abdi Güzer ile CSIL temsilcisi Sara Colautti dinleyicilere değerli bilgiler verdi.

Tasarım yarışmasına 570 proje başvurdu

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği de Türkiye’nin doğal taş zenginliğini tasarımın gücüyle buluşturmayı hedefleyerek bu yıl üçüncü kez ‘Doğal Taş Tasarım Yarışması’nı düzenledi. Yarışmaya 570 proje başvurdu. Profesyoneller ve öğrenciler için iki ayrı kategoriden oluşan yarışmada toplam 10 proje ödüllendirildi. Profesyonel kategorisinde, merdiven basamaklarıyla doğal taşları bir araya getiren Salih Saygın Deren’in ‘Tırnak’ projesi birinci olurken, öğrenci kategorisinde İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Hilal Kurt ‘Dividewall’ projesi ile birincilik ödülünü kazandı.

Yazarlar