Ekonomi Ucuz ameliyatla binlerce kişinin gözü bozuldu

Ucuz ameliyatla binlerce kişinin gözü bozuldu

30.04.2009 - 01:17 | Son Güncellenme:

Kapıcıoğlu, “350 liraya katarakt ameliyatı yapanlar binlerce kişinin gözünü bozdu. 2 bin 200 kişinin dosyasını Başbakan’a verdim” dedi

Ucuz ameliyatla binlerce kişinin gözü bozuldu

Dünyagöz Hastaneleri’nin sahibi Eray Kapıcıoğlu, devletin, sigortalıların özel hastanelerde tedavi olmaları halinde ödemeyi öngördüğü miktarların düşük kalmasının ciddi bir sağlık felaketi hazırlamaya başladığını söyledi. Kapıcıoğlu, “Dengir Mir Mehmet Bey’in bile gözü tehlikeye atıldı” dedi.
Ekonomi basını ile bir sohbet toplantısı düzenleyen Kapıcıoğlu, “Sağlık Bakanlığı ve SGK, katarakt operasyonunda devlet ödemesini 350 TL olarak belirledi. 1.500 liralık operasyona verilen bu rakam, halkın göz sağlığını tehdit ediyor. ‘Ucuz ameliyat’ yaşayan binlerce hasta bize geldi, yarısı sağlığına kavuşabildi” dedi.
Kapıcıoğlu, şöyle devam etti:
“Katarakt ameliyatlarına 850 lira ödendiği dönemde, mantar gibi göz klinikleri türedi. Merdiven altı ameliyatlarla devleti soymaya kalktılar. Devlet de önlem olarak bu ameliyatlar için ödediği miktarı düşürdü ama çok düşük bir rakama, 350 liraya çekti. Bu para bir katarakt ameliyatının maliyeti bile değil. Bizim kullandığımız lenslerin fiyatı 270 dolar.
Buna rağmen adi malzemelerle bu işi yapıp devletten parasını alanlar var. Sadece SGK’nın ödeyeceği 350 liraya katarakt ameliyatı yapıyorlar. 5-10 dolarlık kalitesiz mercekler kullanıp hastaların gözünü tehlikeye atıyorlar.
Binlerce kişinin gözü hasar gördü. Önümüzdeki dönemde bu ameliyatlar yüzünden bir sağlık felaketiyle karşılaşacağız. Son zamanlarda binlercesi bize gelerek müdahale istedi.” 

Haberin Devamı


2 bin 200 kişinin dosyasını verdim
SGK ve Sağlık Bakanlığı uygulamasının göz sağlığını tehlikeye attığını anlatmak için kendilerine başvuran 2 bin 200 kişinin dosyasını Başbakan Erdoğan’a verdiğini anlatan Kapıcıoğlu, bu konuyu bakanlığın değerlendirmesini beklediklerini
söyledi.

Bilinçlendirmek için kampanya başlattık
Sağlık Bakanlığı ve SGK’nın kornea nakli için 712 lira ödediğini, oysa kendilerinin vakıf üniversitelerinden korneayı 1.500 liraya aldıklarını vurgulayan Kapıcıoğlu, kalitesiz merceklerin yol açtığı sorunları anlatmak üzere kampanya başlattıklarını belirtti. Kapıcıoğlu, “2007’de yurtdışından gelen hasta sayımız 15 bindi. 2008’de 20 bin oldu. Bu yıl 30 bini buluruz. Avrupa’da 3-4 bin euro’ya yapılan ameliyatı 1.800 euro’ya yapıyoruz” dedi.