Ekonomi Ucuz ekmek bugün sona eriyor

Ucuz ekmek bugün sona eriyor

04.12.1996 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ucuz ekmek bugün sona eriyor

Ucuz ekmek bugün sona eriyor

Hükümetin, girdilerin maliyetinin düşürülmesi yönündeki önlemleri açıklamasının ardından, ekmeğin satış fiyatını 10 gün süreyle 18 bin liradan 15 bin liraya düşüren bir kısım fırıncı bu sürenin dolması nedeniyle, ekmek fiyatını bugün yeniden değerlendirecek.
İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'ne bağlı İstanbul Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu, girdi maliyetlerini ve ekmek fiyatlarını değerlendirmek üzere, bugün bir toplantı yapacak. İstanbul Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yazıcı'nın verdiği bilgiye göre, Oda Başkanı Fahri Özer, konuyu Tarım ve Köyişleri Bakanı Musa Demirci ile görüşmek üzere,Ankara'da bulunuyor. Girdi fiyatlarının sürekli arttığı bir ortamda, ekmek fiyatını düşürme girişimlerini eleştiren Yazıcı, ''Ortada buğday yok ki, ucuz un olsun. Bu hafta akaryakıta da zam bekleniyor. Bu şartlarda, ekmek nasıl 15 bin liradan satılacak?'' dedi.
Hükümetin, ekmeğin 15 bin liradan satılmaması yönündeki isteği üzerine, İstanbul Valisi Rıdvan Yenişen, 21 Kasım'da tarafları biraraya getirerek, ekmek fiyatlarını indirmelerini istemiş, ancak bu konuda o gün bir anlaşma sağlanamamıştı. Ertesi gün, İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı
Suat Yalkın da, ekmeğin 15 bin liradan satılması kararına 10 gün süreyle uyacaklarını açıklamıştı.
Bu arada ekmek fiyatını indiren diğer illerde de fiyatın bugünden itibaren arttıralacağı bildiriliyor.