Ekonomi Ukrayna’daki benzinliklerde kilometrelerce kuyruk oluştu

Ukrayna’daki benzinliklerde kilometrelerce kuyruk oluştu

24.02.2022 - 10:35 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından akaryakıt istasyonlarında ve marketlerde kilometrelerce kuyruk oluştu. Bazı vatandaşlar ise ATM önlerine akın etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ukrayna MB Başkanı, "Bankacılık sisteminin düzgün şekilde çalışmaya devam etmesini sağlamak için her şeyi yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

Rusya sabaha karşı Ukrayna’ya operasyon emri vermesinin ardından şehirlerdeki kritik askeri noktaları ve havaalanlarını vurmaya başladı. Savaş sirenleriyle uyanan halk ise panik halinde market ve akaryakıt istasyonlarına akın etti. Özellikle ülkenin başkenti Kiev’de market ve akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

Haberin Devamı

Ukrayna’daki benzinliklerde kilometrelerce kuyruk oluştu

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin "yüksek hassasiyetli silahlarla" etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

UKRAYNA SEMALARINDA TEK BİR UÇAK YOK

Rusya'nın Ukrayna saldırısının başlamasıyla Doğu Avrupa ülkesinin semalarında uluslararası uçuş trafiği durdu. Flightradar24.com'dan alınan hava sahası fotoğrafı son durumu gözler önüne serdi.

Rus ordusu sabah erken saatlerde Ukrayna işgaline girişti, şehirlerden peş peşe patlama sesleri duyuldu. Rusya Ukrayna şehirlerine füze saldırıları düzenliyor. Ukrayna gökyüzünde ise hiçbir sivil uçuş görünmüyor. Uçuş trafiğinin durduğu hava sahası, Flightradar24.com haritasında açık şekilde göründü.

Haberin Devamı

TÜM OPERASYONLAR ASKIYA ALINDI

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki havalimanında uçuşların durdurulduğu bu sabah duyuruldu. Hava sahası izleme grubu Safe Airspace, Rus saldırısı başlamadan birkaç saat önce Ukrayna hava sahası için uçuşların durdurulması çağrısında bulunmuştu.

Safe Airspace, buna gerekçe olarak bölgede sivil uçukların yanlışlıkla vurulabilmesini ya da düzenlenecek bir siber saldırının hava trafiği kontrolünü hedefleyebilmesini göstermişti.

Grup ayrıca risk seviyesini kırmızıya, yani 'uçmayın' olarak da güncellemişti. Söz konusu gerilim ve belirsizliğin yüksek olduğunu vurgulayan kuruluş, "Bu durum sivil havacılık için önemli risklere yol açıyor" ifadesini kullanmıştı. Ayrıca Wizz Hava Yolu şirketi Ukrayna'daki tüm operasyonlarını askıya aldı.