Ekonomi Ülker’in ‘Yıldız’ı kişisel bakımda da parlayacak

Ülker’in ‘Yıldız’ı kişisel bakımda da parlayacak

12.03.2010 - 00:22 | Son Güncellenme:

Ülker grubunun çatısı konumundaki Yıldız Holding, 2010’da kişisel bakım ürünleri alanındaki yatırımlarını büyütecek. Holdingin Avrupalı bir markayla global ortaklığa imza atacağı öğrenildi

Ülker’in ‘Yıldız’ı kişisel bakımda da parlayacak

Son yıllarda Godiva’yı satın almasıyla ve Gumlink, Kellogg’s gibi şirketlerle yaptığı ortaklıklarla dikkati çeken Yıldız Holding’in 2010’da yeni bir global ortaklık gerçekleştirmek için çalışmalar sürdürdüğü açıklandı.
Yıldız Holding Yatırımlar ve İş Geliştirme Başkanı Zeki Ziya Sözen, Ülker’in 65’inci Yıldönümü Kutlaması ve 2009 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Yıldız Holding’in kişisel bakım alanındaki yatırımlarının devam edeceğini, bu yatırımların global ortaklıklarla güçlendirileceğini söyledi.
Sözen, holdingin 2010 yılında yeni bir global ortaklık gerçekleştirmeyi hedeflediğini açıkladı.
Edinilen bilgiye göre, Yıldız Holding kişisel bakım ürünleri alanında, Avrupalı global bir şirketle ortaklık gerçekleştirecek. Bu ortaklık kapsamında, Türkiye’de sıfırdan bir üretim yatırımı yapılacağı öğrenildi.

Temizlik kâğıdı fabrikası
Sabun-şampuan, bebek bezi ve hijyenik ped ürünlerinden oluşan kişisel bakım kategorisinde 2010’da yeni bir tuvalet kâğıdı, havlu, peçete ve kâğıt mendil üretim tesisi kuracaklarını belirten Zeki Ziya Sözen, yeni fabrikanın 100 milyon liraya mal olacağını söyledi.

‘Gıda cirosu yüzde 12 artacak’
Yıldız Holding’in 2010’da gıda operasyonları konsolide cirosunu yüzde 12 büyütmeyi hedeflediğini kaydeden Zeki Ziya Sözen, Danimarkalı Gumlink ile toplamda 200 milyon lirayı bulacak yatırımla Çorlu’da kurulacak fabrikanın inşaatının devam ettiğini anlattı. Bu yatırımla Gumlink’in Avrupa’daki makine donanımının Türkiye’ye transfer edileceğini belirten Sözen, müşteri portföyünün ve yönetiminin de Yıldız Holding - Gumlink ortaklığıyla kurulan Continental Confectionery Company’e aktarılacağını kaydetti. Bu fabrikada 1000 kişinin çalışacağını belirten Sözen, 2009’da holding genelinde 2 bin 500 yeni istihdam sağlandığını ve çalışan sayısının 22 bin 500’e ulaştığını vurguladı. Sözen bu yıl 1.400 yeni istihdam daha yaratacaklarını kaydetti.
2009 yılında Alman çay şirketi LSH ile başlatılan görüşmelerin tamamlandığı ve bu alanda siyah çay ve bitçi çayı alanında faaliyet gösterecek olan Milford Yıldız şirketinin kurulduğu bigisini veren Sözen, Milford Yıldız’ın yeni bir üretim tesisi kuracağını, Trabzon Arsin’de bir çay alım ünitesi açacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Doğrudan satışta ilk üçe girme hedefi
Zeki Ziya Sözen, 2009’da Dore markasıyla girdikleri doğrudan satış sektöründe 5 yıl içinde ilk üçe girmeyi hedeflediklerini söyledi.
Türkiye’de doğrudan satış sektöründe çoğunlukla uluslararası yabancı şirketlerin faaliyet gösterdiklerine dikkat çeken Sözen “Hedefimiz 20 bini aşkın satış temsilcisi olan Dore’yi 5 yılda 100 bin satış temsilcisine, 200 milyon TL ciroya ulaştırmak” dedi.

65. yılda ‘mutluluğun filmi’
Ülker’in 65’inci yıl sloganının ‘Mutlu Bir An’ olduğunu hatırlatan Zeki Ziya Sözen, bu sloganın Ülker’in kurucusu Sabri Ülker’in çalışanlarına verdiği öğütlerde sürekli ‘mutlu olmak’ ve ‘mutlu etmek’ konusuna vurgu yapmasından yola çıkılarak şeçildiğini söyledi.
Bu vurgu Ülker’in 65 yıllık öyküsünün anlatıldığı filmde de yapılıyor. Sabri ve Asım Ülker Kardeşler’in 1944’te Eminönü Nohutçu Han’da başlayan Ülker serüveninin anlatıldığı filmde hikâyenin başlangıç noktası Sabri Ülker’in ‘dünyada bütün çocukların mutlu olma hakkına’ inancı olarak gösteriliyor. Filmde iki kardeşin, ‘her gün emeği umutla yoğurup mutluluğa dönüştürdüğü’ küçük imalathanenin bugün dev bir şirket haline gelmesi duygusal karelerle anlatılıyor.

Haberin Devamı

Ülker’in ‘Yıldız’ı kişisel bakımda da parlayacak

İlk Godiva Nişantaşı’nda
Zeki Ziya Sözen, 2010 yılında İstanbul’da iki Godiva mağazası açmayı planladıklarını belirterek, “İlk mağazanın yılın ilk yarısına yetişeceğini düşünüyorum. Bu mağazalar şehrin çok özel yerlerinde olacak” dedi. İlk Godiva mağazasının Nişantaşı, Abdi İpekçi Caddesi’nde açılacağı öğrenildi.