Ekonomi Varan otobüsleri gıda molası verdi

Varan otobüsleri gıda molası verdi

12.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Varan Turizm, mola yerlerinde yolculara ‘Varan’ markasıyla bal, peynir, yağ ve sucuk gibi 100 çeşit gıda ürünü satmaya başladı. 10 ayda 75 ton gıda ürünü satan şirketin hedefi, 2009’da 100 ton satış yapmak

Varan otobüsleri gıda molası verdi

Karayoluyla yolcu ve kargo taşımacılığı yapan Varan Turizm, gıda ürünleri satışına da başladı. Varan Turizm yolcularının mola verdiği yerlerdeki marketlerde ‘Varan’ markasıyla yağ, bal, peynir ve sucuk gibi 100’e yakın gıda ürününün satışı yapıyor.
Şirket, mola yerlerinde bu yılın ilk 10 ayında 75 ton gıda ürünü satışı gerçekleştirdi. Varan Yiyecek İçecek Müdürü Murat Doğruyol, “Hedefimiz gelecek yıl 100 ton satış yapmak” dedi.
Doğruyol, “Yol boylarındaki duraklarda mola veren otobüslerin yolcuları çay-kahve içtikten sonra alışveriş yaparlar. Biz bu olaya yeni bir boyut getirmek amacıyla Varan Konaklama Tesisleri’ni yeniden yapılandırarak yola çıktık. Konaklama tesislerimizdeki marketlerde Varan markalı gıda ürünleri satmaya başladık” diye konuştu. Mola yerlerinin sorumluluğu ise Varan Konaklama Tesisleri Genel Müdürü Alp Gürdil yönetiminde.
Varan Turizm, Varan markalı gıda ürünlerinin satışına ilk olarak ünlü mihaliç peyniriyle başladı. Murat Doğruyol, “Savaştepe’de yüzde 70 koyun sütüyle yaptırdığımız mihaliç peyniriyle tüketicinin karşısına çıktık. Sonuç başarılı olunca gıda işine devam ettik” dedi.

Haberin Devamı

Kuzu bağırsağından sucuk
Varan Konaklama Tesisleri’nde 27 çeşit peynir, 4 çeşit zeytinyağı, 6 çeşit zeytin, 4 çeşit sucuk, 3 çeşit bal, el yapımı sabun, nar ekşisi olmak üzere 100 çeşit ürün satılıyor.
“En ilginç mamulümüz, başka yerde kolay bulamayacağınız, kuzu bağırsağından yapılan sucuk” diyen Murat Doğruyol şunları söyledi:
“Ürünlerimiz, Türkiye’nin tarım ürünleriyle şöhret kazanmış bölgelerinden alınıyor. Örneğin, zeytinyağı Edremit Körfezi’nden, sofralık zeytin Gemlik Körfezi’nden geliyor. Tüm mamullerimiz Varan güvencesinde her türlü sağlık ve kalite standartlarına uygun olarak imal ediliyor.”