Ekonomi Vekil olamadı, KİT müdürü oldu

Vekil olamadı, KİT müdürü oldu

17.07.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Vekil olamadı, KİT müdürü oldu

Vekil olamadı, KİT müdürü oldu


Son yapılan seçimlerde hüsrna uğrayan mimletvekili adaylarına teselli olarak KİT'lerde yöneticilik dağıtılıyor. Özellikle ANAP'ın yaptığı atamalar arasında diş doktoru ile bakan danışmanlarına genel müdürlük de bulunuyor


Son yapılan genel seçimlerde aradığını bulamayan milletvekili adayları son sürat kamu kuruluşlarında "uygun" görevlere getiriliyor.
Bir yandan özelleştirme gecikiyor feryatları yapılırken diğer yandan seçilemeyen milletvekillerini KİT'lere yerleştirme yarışında Anavatan Partisi (ANAP) birincliği kimseye kaptırmıyor. DSP Milletvekili Uluç Gürkan'ın dün TBMM'de yaptığı basın toplantısında ANAP'lı bakanların "tepeden inme" bir şekilde 50'den fazla atama yaptıklarını söyledi.
Bir süredir yapılan atamaların arasında bir diş doktorunun İSDEMİR yönetim kuruluna atanması yanında bakan danışmanının Et ve Balık Kurumu'nun başına getirilmesi de yeraldı.
Seçim mağlubu milletvekili adaylarının kamu kuruluşlarına atanması yarışında ANAP'ı, MHP izliyor.
Türk Telekom AŞ'nin bu hafta yapılan Genel Kurulu'nda MHP operasyonu gerçekleştirildi. Bunun sonucunda Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar da Telekom Yönetim Kurulu üyeliğini kaybetti. Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ün belirlediği liste genel kurulda aynen benimsendi. Telekom Yönetim Kurulu Başkanlığına Et ve Balık Kurumu eski genel müdür muavinlerinden ve 1980 döneminde Alpaslan Türkeş'in avukatı olan ve bir dönem MHP Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Ahmet Helvacı getirildi. Helvacı, MHP'li Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın tarafından da Bayındırlık Müsteşarlığı görevine atandı.

POAŞ operasyonu

DSP'li Uluç Gürkan'ın eşi, Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Nazime Gürkan POAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan, Attila Ertuna da Genel Müdür Vekilliği ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettirildi. ANAP'ın milletvekili adayları Yaşar Yazıcıoğlu ve Mehmet Gültekin POAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Genel Müdürlüğe getirildiler.

Gürkan: Devlet
ciddiyeti yok oldu

DSP Ankara milletvekili Uluç Gürkan, ANAP’lı bankaların 50’nin üzerinde tepeden inme atama yaptıklarını öne sürerek, “ANAP’ın fren tutmaz anlayışı, koalisyon içinde de misilleme yanılgılarına, yanlışlarına yol açıyorö dedi.
TBMM’nde bir basın toplantısı düzenleyen Gürkan, “ANAP’lı milletvekili, belediye başkan adayı ve bunların yakını olmak üzere 13 günde 50’nin üzerinde tepeden inme atama yapıldığınıö söyledi. Gürkan, “Bu atamalar insan onurunu zedeleyen, devlet ciddiyetini yok eden örneklerle doludurö dedi.

Kim hangi göreve geldi?

Türköz Telli: ANAP İstanbul milletvekili adaylarından olan Telli, Türk Denizcilik İşletmeleri Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.
Aymelik Taşhan: ANAP Ankara milletvekili adayları arasında bulunan Taşhan, Güven Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi yapıldı.
İbrahim Çebi: ANAP Trabzon milletvekili adaylarından Çebi, Turban Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.
Güneş Solak: ANAP Kayseri milletvekili adayı olan Solak, Meybuz Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı.
Muzaffer Tekeli: ANAP Kırşehir milletvekili adayı olan Tekeli, Meybuz'da Yönetim Kurulu Üyesi yapıldı.
Yener Yaşar Emeksiz: ANAP Afyon milletvekili adayı olup seçilemeyen Yaşar, Aksantaş Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.
Ali İhsan Hatipoğlu, ANAP Amasya milletvekili adayı olan Hatipoğlu, Karadeniz Bakın İşletmeleri'nde Yönetim Kurulu Üyesi yapıldı.
Abbas İnceayan: ANAP eski milletvekili İnceayar SEKA Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirildi.
Veli Şahin; Özelleştirmeden sorumlu devlet bakanı Yalova'nın danışmanı Veli Şahin Et Balık Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildi.
Müjdat Aydın; Eski ANAP'lı bakanlardan Mehmet Aydın'ın yakını olan Müjdat Aydın TÜGSAŞ Genel Müdürlüğü'ne atandı.
İsmail Alakoç: ANAP İstanbul milletvekili adayı olan Alakoç, Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildi.
Kemal Kopaloğlu; Yüksel Yalova'nın danışmanlarından olan Kopaloğlu, Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
Mehmet Gültekin: ANAP milletvekili adaylarından Gültekin, POAŞ'a Genel Müdür olarak atandı.