Ekonomi Vodafone’dan ‘Çiftçi Kulübü’

Vodafone’dan ‘Çiftçi Kulübü’

05.12.2009 - 00:51 | Son Güncellenme:

Cep Çiftçi aboneleri, aynı tarifeden faturalı ve faturasız tüm abonelerle süre sınırı olmadan 1 kontöre görüşecek

Vodafone’dan ‘Çiftçi Kulübü’

Vodafone, “Çiftçi Kulübü” projesiyle çiftçilere özel telekomünikasyon hizmeti sunmaya başlıyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın işbirliğiyle hayata geçirilen kulübün sunduğu hizmetler arasında meteorolojik gelişmelerle ürünlerin durumunu ve piyasa fiyatını aktaran “Çiftçi Haber Paketi”, “Cep Çiftçi” tarifesi, suya dayanıklı cep telefonları satışı, Türk Traktör Case IH marka traktörlerde yüzde 5 indirim, Acıbadem Sigorta’dan 10 bin TL’ye kadar ücretsiz kaza sigortası, 500 TL’ye kadar ücretsiz tedavi, kırsal alanda su bilinci konulu eğitim toplantılarına katılma imkanları yer alıyor.
Cep Çiftçi tarifesi aboneleri, aynı tarifeden faturalı ve faturasız tüm abonelerle süre sınırı olmadan, 1 kontöre görüşebiliyor. Diğer yönleri aramanın dakikası ise 1 kontör. Faturalı Cep Çiftçi tarifesi aboneleri ayda 15 lira karşılığında sınırsız konuşurken, diğer yönleri dakikası da 25 kuruştan arıyabiliyor.
Projenin tanıtım toplantısında konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, “Türk çiftçisi eğer bu projeyle bilgiye daha kolay ulaşacaksa, doğa olaylarına karşı daha erken bir tarihte uyarılıp onu muhtemel bazı risklerden koruyacaksa bu çok önemli bir faaliyet” dedi.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ise ülkede tarımda ciddi bir dönüşüm yaşandığına işaret ederek şöyle konuştu:
“Biz de Tarım Bakanı’mızın fikir önderliğinde Çiftçi Kulübü projesi için çalışmaya başladık. Amacımız telekomünikasyon teknolojilerini tarımın hizmetine sunarak ülkemizde tarım sektörünün daha da güçlenmesine destek olabilmek.”