Ekonomi Yapay Zeka Ayna Komitesi kuruldu

Yapay Zeka Ayna Komitesi kuruldu

01.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’deki yapay zeka ekosistemini geliştirdiklerini ifade ederek “Uluslararası standart çalışmaları kapsamında küresel düzeyde yürütülen çalışmaları takip etmek ve katkı vermek amacıyla TSE bünyesinde Yapay Zekâ Ayna Komitesini kurduk” dedi.

Yapay Zeka Ayna Komitesi kuruldu

Yılmaz’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Yönlendirme Kurulu Toplantısı’na, bazı bakan yardımcıları ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Yapay zekânın 2030 yılında dünya ekonomisinde yaklaşık 16 trilyon dolarlık bir paya ulaşmasının beklendiğini kaydeden Yılmaz, “2030 yılına kadar yapay zekâ kullanımı ile yerel ekonomilerde beklenen büyüme oranı ise yüzde 26. Bu dönüşümde Türkiye olarak pay sahibi olmak için Milli Teknoloji Hamlemiz ve Dijital Türkiye hedeflerimiz doğrultusunda yapay zekâ ekosistemimizi geliştiriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

21 Nisan 2022’de yapılan ikinci toplantıda kabul edilen eylem planı kapsamında sorumlu ve ilgili kurumların çalışmalarına başladığını belirten Yılmaz, bu iki yıllık süreçte hayata geçirilen bazı somut adımlara işaret etti. Yılmaz, “TÜBİTAK Yapay Zekâ Enstitüsü’nün açtığı Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı kapsamında, içerisinde akıllı üretim sistemleri, finans teknolojileri, akıllı tarım, gıda ve hayvancılık, iklim değişikliği etkileri alanlarında projelerin olduğu 10 adet projeyi destekliyoruz. İkinci çağrıyı da yakın zamanda açıldı ve 32 adet başvuru alındı” bilgisini paylaştı.