Ekonomi ‘Yapay zeka ve otomasyon gücünü birleştiriyoruz’

‘Yapay zeka ve otomasyon gücünü birleştiriyoruz’

12.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kurumsal otomasyon ve yapay zeka yazılım şirketi UiPath, Türkiye’deki müşterilerini temsil eden 400’ün üzerinde üst düzey yöneticinin katıldığı Yapay Zeka Destekli Otomasyon Zirvesi’ne İstanbul’da ev sahipliği yaptı.

‘Yapay zeka ve otomasyon gücünü birleştiriyoruz’

Zirvenin konuşmacıları ve panelistleri arasında Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, BSH Ev Aletleri Grubu Dijital Platform Hizmetleri Global Başkan Yardımcısı Berke Menekli, Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa, Beko CIO’su Yekta Caymaz, Vodafone Türkiye Müşteri Operasyonları, Toptan Satış ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Levent Gemici ve Türkiye Finans Katılım Bankası Dijital Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Melis Tosun Arslan yer aldı. Zirvenin ana konuşmacısı olan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, UiPath süreç madenciliği uygulamasının, bankanın operasyonel mükemmelliğini nasıl geliştirdiğine odaklanırken ayrıca UiPath’ın otomasyon ve yapay zekayı kullanması konusundaki başarılı yolculuğunu anlattı. 

Haberin Devamı

UiPath Türkiye, Yunanistan, Orta Asya ve Kafkasya Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Cora, “UiPath İş Otomasyon Platformu, müşterilerimizin sürekli yenilik yapma ve bu teknolojilerle mümkün olanın sınırlarını zorlama motivasyonuyla yapay zeka ve otomasyonun gücünü birleştirerek gerçek kurumsal değer yaratıyor” dedi. Zirvede, dijital dönüşümün ilgi çekici hikayelerini dinlemenin çok ilham verici olduğunu belirten Cora, “İşletmelerde yapay zeka odaklı bir verimlilik paradigmasının eşiğinde duruyoruz ve Türkiye, yapay zeka ve otomasyon kullanımında dünya lideri” şeklinde konuştu.  EKONOMİ SERVİSİ