Ekonomi Yeni havalimanına ‘çiçek’ gibi teklif

Yeni havalimanına ‘çiçek’ gibi teklif

13.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (Süsbir) Başkanı Ahmet Dündar, Türk üreticilerin ürettiği süs  bitkileriyle Hollandalı üretici FloraHolland çiçeklerinin İstanbul Yeni Havalimanı çevresinde satış organizasyonu kuracağını belirterek, “Türkiye’den ve  dışarıdan gelecek ürünleri ortak bir organizasyonla 3. ülkelere pazarlama projesi  üzerinde çalışıyoruz. İstanbul Yeni Havalimanı’nın merkezi konumundan  yararlanarak böyle bir oluşum kurgulamak istiyoruz” dedi.

Yeni havalimanına  ‘çiçek’ gibi teklif

Dündar, AA’ya Hollandalı süs bitkisi devi FloraHolland’ın Türkiye’deki yerli üreticilerle İstanbul Yeni Havalimanı etrafında bir kümelenme teklifinde bulunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Dündar, “FloraHolland temsilcileri şu anda bizlerle görüşme halinde. Türkiye’de yapımı yakın zamanda tamamlanacak İstanbul Yeni Havalimanı’nın bulunduğu bölgede bizleri de dahil edecekleri bir organizasyonla hem Türkiye pazarında hem de Türkiye’den sonraki pazarlarda satış hedefleniyor.

Burada biz Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan gibi ülkeler aynı organizasyon içinde hem bizim ürettiğimiz bitkileri hem de bizde olmayan bitkilerle birlikte satılması için görüşüyoruz. Karşılıklı kazan-kazan anlayışıyla bir iş birliği hedefliyoruz. Hollanda’nın bizim eksikliklerimizi tamamlayacağını, bizim de onların eksikliklerini tamamlayacağımız düşünüyoruz” diye konuştu.

Merkezi konum

Türk ve Hollandalı süs bitkicilerinin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci önderliğinde bir araya geldiğini anımsatan Dündar, “Sayın bakanımız aynı daveti kendilerine sundu. Türkiye’den ve dışarıdan gelecek ürünleri ortak bir organizasyonla 3. ülkelere pazarlama projesi üzerinde çalışıyoruz. Yeni Havalimanı’nın merkezi konumundan yararlanarak bir oluşum kurgulamak istiyoruz” dedi.