Ekonomi ‘Yerinde Dönüşüm' projesi gezici tırlarla vatandaşa anlatılıyor

‘Yerinde Dönüşüm' projesi gezici tırlarla vatandaşa anlatılıyor

06.11.2023 - 15:45 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tanıtım tırları, depremden etkilenen 11 ilde hibe ve kredi desteği sağlayan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini anlatmak için yeniden yola çıktı. Deprem bölgesini gezen tırlarda, Bakanlık görevlilerince ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi hakkında vatandaşlara bilgi veriliyor.

‘Yerinde Dönüşüm projesi gezici tırlarla vatandaşa anlatılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın denetiminde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nin kontrolünde, depremzedelerin kendi ev ve iş yerlerini yerinde yapabilmeleri için başlatılan ‘Yerinde Dönüşüm' projesi, gezici tırlarla vatandaşa anlatılıyor.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hayata geçirdiği hibe ve kredi desteği sağlayan ‘Yerinde Dönüşüm’ Projesi için vatandaşlar, 11 ilde bulunan 25 Yapım ve Dönüşüm Ofisi’nden merak ettikleri konularda bilgi almaya devam ediyor. Vatandaşların ofislere gidemediği yerlerde ise Bakanlığın ‘Yerinde Dönüşüm Tanıtım Tırları’nda proje hakkında detaylı açıklamalar yapılıyor.

TIRLAR BUGÜN MALATYA VE HATAY’DA

Bu kapsamda bugün (6 Kasım) yola çıkan 2 ayrı tırın ilk durağı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yıkıma uğrayan Hatay ve Malatya oldu. Tırlardan biri Hatay’ın Hassa ilçesi 15 Kasım Gürhan Ergüneş Parkı önünde, diğeri ise Malatya merkezde, Malatya Park AVM önünde depremzede vatandaşlarla buluştu. Tırları ziyaret eden vatandaşlara, Bakanlık görevlileri tarafından ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi tüm detayları ile anlatılıyor. Gezici tırlar, 23 Aralık’a kadar deprem bölgelerini dolaşarak proje hakkında bilgilendirmelere devam edecek.

Haberin Devamı

Evini, iş yerini yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlar için proje kapsamında, konutlar için 750 bin TL hibe, 750 bin TL kredi, ahırlı köy evleri için 750 bin TL hibe, 1 milyon TL kredi, iş yerleri için 400 bin TL hibe, 400 bin TL kredi verilecek.

Yazarlar