Ekonomi ‘Yeşil dönüşüm için yatırım ihtiyacı çok’

‘Yeşil dönüşüm için yatırım ihtiyacı çok’

07.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından hazırlanan COP27’den COP28’e Webinar yayınının ilkinde, YASED Genel Sekreteri Serkan Valandova ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Kurucu Direktörü Güven Sak, COP27’deki ilerlemeler ve kazanımlar ile COP28’e giden yolda beklenen taahhütler hakkındaki değerlendirmelerini dinleyicilerle paylaştı.

‘Yeşil dönüşüm için yatırım ihtiyacı çok’

Yapılan açıklamaya göre YASED, 28’inci Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı COP28 süreci boyunca yayınlayacağı özel yayınla kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecek.

Haberin Devamı

YASED Başkanı Engin Aksoy, dernek bünyesinde faaliyet gösteren Sürdürülebilir Kalkınma - Yeşil Dönüşüm Platformu ile üyelerin sürdürülebilirlik girişimlerine katkıda bulunduklarını belirterek, “Türkiye’de bu dönüşüm için yatırım ihtiyacı çok yüksek. Dönüşümün önemli bir ayağının özel sektör tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğinin bilinciyle bu platform aracılığıyla mevzuat çalışmalarının ve politikaların desteklenmesi, küresel gündemin takip edilmesi, YASED üyelerinin sürdürülebilirlik taahhütlerinin ve iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılması ile yeşil teknoloji odağında iş birliklerinin geliştirilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu. Aksoy, Türkiye’nin 2053 net sıfır hedefi ile net sıfır hedefi olan ülkeler arasına katılmasının da önemli olduğunun altını çizdi.